.

Daca nu ai masca, iata ce amenda platesti in cateva tari europene

Distribuie prietenilor tai!

Foarte multe tari europene au introdus obligativitatea mastii in spatii inchise, unele si in exterior, pe fondul avalansei de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

In Belgia, portul mastii e generalizat, deci obligatoriu, in multe regiuni, in interior si in exterior, acolo unde respectarea distantei sociale e imposibila.

E vorba, in principal, de zonele comerciale sau obiectivele turistice. “Amenda corona” e de 250 de euro in Belgia.

135 de euro, atat e amenda in Franta, unde din 20 iulie masca e obligatorie in spatiile inchise. Nepurtarea mastii de protectie e considerata contraventie de categoria a patra. Pe retelele de socializare franceze sunt nenumarate critici la adresa acestei masuri, despre care multi internauti spun ca e ilegala. Autoritatile franceze atrag insa atentia ca e vorba de intoxicari !

In Spania, amenda poate ajunge la 6.000 de euro. Masca e obligatorie in locuri publice, atat in aer liber, cat si in spatii inchise, incepand cu varsta de 6 ani. In principiu, amenda e de 100 de euro. Dar pentru ca in Spania guvernele regionale joaca un rol extrem de important si au autonomie, in unele zone amenda poate ajunge la 6.000 de euro, in functie de circumstante.

Interesant:   Presedintele iranian ameninta Israelul cu o reactie "mai puternica" in cazul unui "comportament nechibzuit"

Focar principal in Europa, la inceputul pandemiei, Italia are zone unde amenda pentru nepurtarea mastii e de 1000 de euro. In Campania, masca e obligatorie in cladiri publice, supermarketuri, baruri, restaurante, magazine si transportul public. Calatorilor li se poate refuza accesul daca nu au masca. In Lombardia, epicentrul epidemiei din Italia, masca e obligatorie inca de la inceputul lui aprilie. Amenda e de 400 de euro, dar poate ajunge la 3.000 de euro, in caz de recidiva.

In Portugalia masca e obligatorie in transportul in comun, in magazine, baruri, restaurante, dar si in teatre si cinematografe. Cei care nu au masca sunt amendati cu 350 de euro. 

Manuela

 

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.