.

Cutremur de 5,2 in Oltenia

Distribuie prietenilor tai!

In ziua de 13.02.2023, 16:58:08 (ora Romaniei), s-a produs in Oltenia, Gorj, un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5,2, la adancimea de 16.5 km.

Cutremurul s-a produs la 109 km nord-vest de Craiova. S-a simtit si in Serbia si in Bulgaria. Echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta – ISU – Hunedoara se afla pe teren pentru a monitoriza situatia din judet dupa cutremurul de 5,2 grade pe scara Richter, care a avut loc luni dupa-amiaza, in judetul Gorj. Seismul s-a resimtit si in judetul Hunedoara, insa nu sunt semnalate pagube materiale sau victime. Au urmat mai multe replici, de intensitate 2,1 pana la 3,4. Cea mai importanta replica, de 3,4 pe Richter, s-a produs la ora locala 17:50, la o adancime de 8,2 kilometri.

“Pană la acest moment nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, insa va indemnam sa ramaneti calmi si sa urmati indicatiile autoritatilor abilitate, in caz de nevoie” – este mesajul postat pe Facebook de Institutia Prefectului Huneodara.

Interesant:   Luna aprilie - semnificatii pentru fiecare semn zodiacal

Nici in judetul Dolj nu s-au inregistrat probleme. De asemenea, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Vasile Goldis” al judetului Arad a dispus ca echipajele de interventie sa efectueze misiuni in teren pentru a identifica eventuale probleme.

Specialistii spun ca seismul nu are nicio legatura cu cel produs in Turcia, acum o saptamana, fiind vorba de placi tectonice diferite.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.