.

Cunoscut regizor a incetat din viata la 94 de ani

Distribuie prietenilor tai!

Stanley Donen, cunoscut regizor si coregraf american, nascut la data de 13 aprilie 1924, a incetat din viata in urma cu putin timp. Stanley Donen este un celebru regizor, despre care la un moment dat se vorbea ca a dat un alt suflu genului musical, datorita celebrei sale creatii “Singin’ in the Rain”. Pe langa celebra sa productie “Singin’ in the Rain”, acesta a mai regizat filme precum “Two for the Road” sau “Charade”.

Celebrul film “Singin’ in the Rain” a fost lansat in in 1952, iar Gene Kelly era rolul principal al celebrei creatii. Pe langa, probabil cea mai mare creatie a sa, Stanley Donen a mai regizat si alte filme musical extrem de cunoscute la acea vreme, amintind aici filmul lansat in 1954, Seven Brides for Seven Brothers”, dar si “Funny Face”, film lansat in anul 1957, avandu-i drept actori principali pe cunoscutii Fred Astaire, respectiv Audrey Hepburn.

In anii ’60, regizorul a ales sa ia calea Marii Britanii, unde s-a si stabilit, iar de acolo acesta a mai regizat doua filme cunoscute ce au avut-o in rol principal e Audrey Hepburn, fiind vorba aici despre creatia “Charade” si “Two for the Road”, filme lansate in anul 1963, respectiv 1967.

Ultimul interviu pe care regizorul l-a acordat cuiva a fost in anul 2013, atunci cand acesta spunea ca acesta a inceput sa danseze la varsta de 10 ani – amintind aici si ca Stanley este si coregraf; odata ce l-a vazut pe celebrul Fred Astaire la televizor, actorul jucand atunci in filmul “Flying Down to Rio”. Stanley mai spunea ca i s-a parut de-a dreptul minunat dansul.

Desi creatiile sale in lumea filmului s-au dovedit a fi istorice, Stanley Donen nu a fost nominalizat niciodata pentru Oscar, insa l-a primit in 1998 datorita “unei opere marcate de har si eleganta”.

Vestea mortii lui Stanley Donen a aparut prima data in presa, iar apoi a fost confirmata de catre fiul sau.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.