.

Cum trebuie sa fie testata o masina second hand inainte de a fi achizitionata?

testare masina second hand
Distribuie prietenilor tai!

Foarte multi oameni aleg sa isi cumpere o masina second hand, iar avantajele unei masini bine alese sunt foarte mari: costuri mai mici, posibilitatea de a gasi modele cat se poate de interesante, care nu se mai fabrica si de multe ori intretinere mai ieftina.

Procesul de cumparare este foarte dificil insa. Pentru a te asigura ca achizitia este una inteligenta, trebuie sa se plece la drive test cu un tester auto multimarca pentru a-i verifica erorile si cu un mecanic care poate sa verifice in detaliu fiecare parte a autovehiculului. De multe ori, daca se gaseste un mecanic bun ce se ocupa exclusiv cu analiza masinilor second, va fi echipat cu un aparat diagnoza auto si va putea sa faca toate verificarile necesare.

Pentru a pleca acasa cu o masina buna, viitorii proprietari trebuie sa urmareasca urmatorii pasi, conform ediagnoza.ro:

1. Sa inspecteze cu atentie masina. Inspectia trebuie sa faca asupra tuturor detaliilor, de la caroserie, pana la piese ale motorului si mici accesorii. In interior trebuie sa fie verificate centimetru cu centimetru: scaune, podea, usi, plafon, etc. Trebuie cautate pete sau zgarieturi vizibile, indoituri sau semne de reparatii.

Interesant:   Containere de Locuit: O Soluție Modernă la Problemele de Spațiu

La exterior trebuie sa fie verificate cu atentie anvelopele, jantele si farurile.

2. Sa se faca un test drive serios si sa se acorde atentie fiecarui detaliu, cum ar fi functionarea corecta a tuturor facilitatilor si o manevrare cat mai buna.

3. Sa se asculte motorul. Acesta ar trebui sa toarca cat se poate de clar, fara troncanituri, batai, etc. De asemenea, nu ar trebui sa apara zgomote atunci cand se franeaza sau se fac manevre.

4. Sa se verifice raportul dintre kilometraj si varsta. Este bine sa se asigure faptul ca masina are un kilometraj real si ca este cat mai noua. In general, cele mai atractive masini din punct de vedere al investitiei sunt cele cu o varsta de peste 5 ani. In general, o masina se devalorizeaza destul de mult in primii 5 ani (aproximativ 60%), dupa care deprecierea este din ce in ce mai lenta.
In ceea ce priveste kilometrajul, numarul medii de kilometri parcursi de un autovehicul este de 20 000 pe an.

Interesant:   Containere de Locuit: O Soluție Modernă la Problemele de Spațiu

5. Sa se mearga la un service auto pentru verificari atente. Oricat de atenta ar fi verificarea pe teren a masinii, cea mai buna verificare este intr-un service auto sau chiar la reprezentanta. Aici se vor folosi testere auto profesionale si vor fi descoperite o multime de mici secrete pe care masina le ascunde.

Cu cat mai atenta este verificarea, cu atat sansa de a achizitiona o masina de buna calitate, cu investitii minime sunt mai mari. Scopul este acela de a pune mana pe un vehicul care nu are nevoie de reparatii majore in urmatorii ani si poate fi vandut cu o suma cat mai mare in momentul in care se doreste o alta masina, iar atentia sporita la achizitie poate sa ocupe timp, insa este esentiala.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.