.

Cum transformi dormitorul într-un spațiu practic și confortabil

14
Distribuie prietenilor tai!

Dormitorul este unul dintre cele mai personale spații din casa ta. Aici te relaxezi și îți încarci bateriile, așa că ai toate motivele să îți dai tot interesul pentru o amenajare foarte atentă. Un design inteligent va face camera multifuncțională și îți va oferi multe posibilități de decorare. În plus față de patul din dormitor, poți adăuga o canapea care oferă posibilitatea creării unui spațiu versatil, unde atât adulții, cat și copiii se pot simți confortabil. Găsești aici modele de canapele mici și mari, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Iată ce poți sa faci în plus, pentru transformarea dormitorului

Adaugă un covor. Indiferent dacă este unul cu model floral sau geometric, dacă este monocolor sau cu dungi, un covor va aduce un plus de textură și căldură în dormitorul tău. Este una dintre cele mai simple modalități de a spori factorul de intimitate. Un covor mare, care se întinde pe cel puțin dublul lățimii patului, oferă un aspect luxos. Un covor la picioarele patului împreună cu traverse de fiecare parte, adaugă un contrast luxos și are avantajul de a fi mai puțin costisitor.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Pune tablouri. Acestea vor adăuga viață pereților goi și îți vor permite să te înconjori de imagini care te relaxează și te fac să visezi. Indiferent dacă sunt portrete, peisaje sau modele abstracte, tablourile vor adăuga culoare și stil dormitorului tău.

Regândește poziționarea patului. În funcție de stilul în care este amenajat dormitorul tău, vei constata cum și starea ta de spirit se modifică în consecință. Pentru un dormitor matrimonial, patul domină în general camera, într-o poziție centrală. Pentru un efect casual, poți amplasa patul într-un colț al camerei, câștigând astfel și mult spațiu pe fiecare parte a patului.

Așează canapeaua într-un dintre pozițiile cu cel mai mare efect. Poți alege să o așezi lângă un perete sau în fața unei ferestre. Orientând canapeaua spre pat vei facilita discuțiile dintre cineva care stă pe canapea și cineva care se odihnește în pat. Dacă așezi canapeaua la picioarele patului, vei genera o zonă separată în care se pot desfășura activități specifice unei camere de zi. Alte opțiuni includ poziționarea canapelui de-a lungul peretelui orientat fie spre picioarele patului, fie spre laterală.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

Folosește multe perne decorative. Acestea vor reuni camera, transformând dormitorul într-un spațiu elegant, mai ales dacă sunt completate de o cuvertură în același stil, precum și de niște draperii care atârnă greu pe parchet.

Alege un corp de iluminat suspendat. Indiferent dacă este o lampă cu abajur ori un candelabru plin de farmec, acest tip de iluminare va adăuga o notă de romantism camerei tale.

Decorează cu flori naturale. Cele în ghiveci sunt de preferat deoarece sunt mai ușor de îngrijit, va trebui doar să le adaugi apă periodic. Florile în vază, în schimb, sunt mult mai elegante și mai somptuoase, oferind sentimentul de lux pe care îl regăsești în hotelurile cu multe stele. Dezavantajul este că acestea vor trebui îngrijite mai des, va trebui să le schimbi apa și să aduni în permanență florile ofilite.

Transformă noptiera într-un spațiu de expunere. Renunță să mai folosești noptiera ca pe un depozit pentru creme, încărcătorul de telefon, pahare de apă sau cărți citite pe jumătate. Regândește totul ca pe un spațiu unde poți expune diverse decorațiuni, de la minitablouri, la statuete ori poze în rame statement.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

Păstrează ordinea și curățenia. Este cel mai important detaliu pentru ca dormitorul tău să fie un spațiu confortabil. Organizează dulapurile cu haine, aranjează sertarul cu accesorii și aruncă toate fardurile care sunt pe jumătate consumate sau uscate. Rufele murdare nu trebuie să stea aruncate într-un colț, le poți pune într-un coș elegant de bambus.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.