.

Cum te poti proteja de componentele electronice contrafacute

piese
Distribuie prietenilor tai!

Protejarea de componentele electronice contrafacute este importanta si devine tot mai dificila, deoarece falsificatorii imbunatatesc continuu procesele si metodele de disimulare a identitatii produselor pe care le produc si pe care le introduc in lantul global de componente electronice. Companiile si persoanele implicate in producerea de componente electronice contrafacute reusesc de la un an la altul sa se perfectioneze, copiile realizate fiind tot mai dificil de detectat.

Componentele electronice contrafacute scad calitatea produselor

Nu este un secret pentru nimeni faptul ca toate componentele electronice contrafacute, chiar daca sunt secundare, in anumite circumstante devin nesigure si pot pune in pericol viata utilizatorilor.

Din pacate, detectarea componentelor electronice contrafacute devine mai dificila odata ce acestea au fost instalate in interiorul dispozitivului, iar cand echipamentul se strica este dificil de stabilit daca defectiunea are la baza componentele contrafacute sau alte cauza. De aceea, procesul de detectare a acestora ar trebui sa aiba loc in timpul aprovizionarii.

Interesant:   5 sfaturi cum sa alegi un telefon mobil bun in 2024

Componentelor electronice contrafacute provenite din reciclare

Exista mai mult modalitati prin care se pot obtine componente electronice contrafacute. O prima cale poate fi recoltarea acestora de pe placile de circuit casate. Tarile occidentale incep sa se specializeze in reciclarea componentelor electronice care devine tot mai populara. O mare parte din aceste materiale reciclate ajung in tarile in curs de dezvoltare care se ocupa cu recoltarea si reciclarea electronicelor.

Procesul de recoltare presupune scoaterea componentelor electronice de pe placi. De obicei acestea fie nu functioneaza, fie au ajuns la sfarsitul perioadei de functionare.

Componente electronice contrafacute trec prin mai multe procese

Dupa extragere, componentele electronice sunt triate, spalate si slefuite pentru a elimina marcajele originale. Acest proces se bazeaza pe trierea dupa aspect si poate genera numeroase probleme, deoarece componente diferite care aparent seamana, ajung sa fie comercializate pentru o anumita functionalitate pe care nu o indeplinesc.

La final, toate componentele electronice trec printr-un proces de marcare.

Interesant:   Qatar Airways are prima “stewardesa-robot” din lume

Asa se explica numeroasele probleme care apar la producatorii de echipamente electronice – componentele electronice fasificate fie nu corespund specificatiilor, fie sunt defecte.

De asemenea, se intampla frecvent ca falsificatorii sa cumpere si componente reale pe care le monteaza in diverse pozitii vizibile, pacalind astfel verificarile superficiale.

Componente electronice contrafacute obtinute din rebuturi

O alta metoda de a falsifica piesele presupune recuperera componentelor electronice aruncate la deseuri. Acestea, din diverse motive, nu au trecut testele de calitate si au fost aruncate de producatori. Ele se pot obtine direct de la producatori, sau prin mijloace ilegale. Ulterior acestea vor fi vandute ca fiind functionale. In orice caz, unele produse electronice merita reparate.

Cum se protejeaza companiile de componentele electronice contrafacute

Majoritatea surselor de componente electronice independente se lupta pentru opri intrarea pe piata a produselor falsificate. Acest lucru este justificat de faptul ca, in final, componentele electornice contrafacute neconforme ajung in dispozitivele electronice si apoi la consumatori, fiind o sursa de crestere a riscurilor de accidente. Din fericire, au dezvoltat procese de detectare de ultima generatie si metode sigure de aprovizionare, alegandu-si cu atentie furnizorii si folosind diverse organizatii care ofera informatii la nivel mondial si care monitorizeaza, investigheaza si raporteaza probleme care afecteaza lantul global de furnizare de produse electronice.

Interesant:   Qatar Airways are prima “stewardesa-robot” din lume
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.