.

Cum se alege o căsuţă din lemn pentru copii

Cum se alege o casuta din lemn pentru copii
Distribuie prietenilor tai!

Căsuţele din lemn pentru copii sunt la mare căutare în ultimii ani, datorită avantajelor pe care le oferă: durabilitate, versatilitate, siguranţă. Happy Wood s-a adaptat cerinţelor şi a venit cu oferte din ce în ce mai variate, astfel că la acest moment sunt pe piaţă diverse modele, mergând de la simple şi mai ieftine, până la unele complexe, la prețuri foarte mari.

Tocmai din acest motiv, al ofertei mari de produse disponibile în mediul online, în special, potenţialii cumpărători trebuie să aibă în vedere câteva aspecte de care să ţină cont atunci când vor să se decidă asupra tipului de căsuţa potrivit fiecărei familii.

Siguranța trebuie să primeze

Locul amplasării – în funcţie de spaţiul pe care vor fi amplasate şi de posibilităţile pe care acesta la oferă, se poate opta pentru căsuţe mai mici sau mai mari, mai înalte sau mai scunde, simple sau cu diferite obiecte ataşate (cum ar fi un tobogan, de exemplu). De asemenea, dacă acestea vor fi poziționate în interiorul locuinţelor, se poate lua în calcul să aibă şi alte materiale în alcătuire (plastic). Pentru utilizarea exterioară însă ar fi bine ca plasticul să fie eliminat.

Finisajele – întotdeauna siguranţa copiilor ar trebui să fie pe primul loc, de aceea se vor alege acele căsuţe care sunt finisate corespunzător, pentru a nu deveni o sursă de accidentare. Aşadar, este importantă o şlefuire atentă a materialului, pentru a se evita lovirile, zgârieturile sau juliturile care se pot produce atât de uşor în joaca lipsită de griji a micuţilor. Marginile căsuţelor vor fi şi ele subiect de maximă atenţie. În general, în cazul copiilor foarte mici, sunt de evitat suprafeţele ascuţite, foarte aspre sau în care pot rămâne blocate picioarele, mâinile, degetele său capul.

Calitatea materialelor – şi tot pe criteriul siguranţei se vor achiziționa doar acele căsuţe care sunt realizate din materiale sigure, ce nu au fost tratate cu chimicale. Lacurile sau vopselele utilizate în acest scop trebuie să fie non-toxice şi ecologice.

Preţul – în funcţie de bugetul disponibil se pot alege căsuţe din lemn mai ieftine, mai scumpe sau potrivite pentru un buzunar mediu. Este evident că atunci când un asemenea obiect este mai scump, poate fi realizat din materiale mai bune sau că oferă mai multe avantaje: spaţiu mai generos, detalii sculptate, accesorii costisitoare.

Întreţinerea căsuţelor din lemn pentru copii se face de regulă având o atenţie sporită asupra lemnului, care în timp se poate deteriora din cauza factorilor de mediu sau a uzurii. În unele cazuri, chiar dacă producătorul anunţă ca materialele au fost tratate împotriva ciupercilor, a mucegaiului sau a insectelor, se impune un tratament asemănător, la câţiva ani de la prima utilizare, folosindu-se soluţii ecologice care să nu afecteze copiii.

Joaca în aer liber devine o experienţă foarte plăcută, atunci când se desfăşoară alături de fraţi, surori sau prieteni în căsuţa din grădină, acolo unde micuţii îşi pot imagina că au devenit personaje din poveştile preferate. Casa piticilor, palatul prinţesei – câte şi mai câte jocuri nu se pot inventa acolo unde creativitatea este lăsată să se desfăşoare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.