.

Cum sa luptam cu stresul provocat de coronavirus

Distribuie prietenilor tai!

Toata lumea e ingrozita de coronavirus, iar aceasta noua boala pe care o declanseaza provoaca stres si anxietate. Expertii spun ca e important sa gasim o cale sa gestionam stresul provocat de coronavirus si astfel ne vom simti mai bine, ba chiar mai mult decat atat, ne intarim imunitatea.

“Pentru noi toti e ceva nou si trebuie sa ne adaptam. Sa ne adaptam in cel mai bun mod posibil, astfel incat sa nu fim coplesiti de starile emotionale pe care le genereaza frica de coronavirus” – spune doctorul american Jack O’Donnell.

Studiile arata ca stresul si anxietatea pot reduce capacitatea de aparare a organismului impotriva virusurilor si infectiilor. Daca ne imbolnavim si suntem stresati, starea se poate inrautati.

Specialistii americani dau cateva sfaturi pentru a reduce anxietatea:

Meditatia – potrivit doctorului O’Donnell, ar trebui sa meditam, ca sa putem scapa de disconfortul creat de statul in casa. De asemenea, oamenii credinciosi trebuie sa se roage cat mai mult.

Interesant:   Cum sa eviti problemele care pot sa apara atunci cand porti lentile de contact

Respiratia profunda – cand suntem nelinistiti, respiram rapid si superficial, iar aceasta respiratie haotica accentueaza starea mentala de stres si anxietate. “Cand va simtiti agitati, respirati adanc” – ne sfatuieste medicul american.

Reduceti conversatiile despre coronavirus – vorbim, citim sau auzim continuu despre coronavirus, ni se accentueaza starea de nelinistite. E bine sa ne gandim mereu ca nu ajuta la nimic daca ne autobombardam in permanenta cu informatii despre coronavirus.

Nu va neglijati – e important sa ramanem activi si sa respectam, atat cat se poate, rutina zilnica, din vremuri normale. Unele persoane, stand numai in casa, au tendinta de a neglija dusul sau vestimentatia. Chiar daca lucram de acasa, terapeutii ne recomanda sa ne spalam si sa ne imbracam ca si cum am merge la birou. Ajuta la starea de bine.

Comunicati cu familia – chiar daca nu va puteti vedea apropiatii, comunicati mereu cu ei. Din fericire, aceasta criza vine intr-un moment in care beneficiem de tehnologii si aparatura care ne permit sa fim in contact cu cei dragi.

Interesant:   Cum sa eviti problemele care pot sa apara atunci cand porti lentile de contact

Nu in ultimul rand, spun specialistii, ganditi-va mereu ca “totul e trecator pe lume si va trece si aceasta criza”.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.