.

Cum să îți alegi o imprimantă 3D potrivită pentru nevoile tale?

main_pexels-craig-dennis-57007
Distribuie prietenilor tai!

Imprimantele 3D sunt acele imprimante care în loc să imprime un desen pe o foaie de hârtie, poate realiza direct obiectul respectiv în format 3D. Acestea sunt din ce în ce mai căutate și folosite, atât la nivel industrial cât și la nivel casnic. Este foarte important, însă, să știi ce anume trebuie să iei în calcul când vrei să achiziționezi o astfel de imprimantă.

Cum se realizează imprimarea 3D?

Pentru a imprima 3D un obiect ai nevoie în primul rând de o imprimanta 3D, de materie primă necesară procesului de imprimare și de un soft care să conțină fișierul pe care dorești să îl imprimi, cu  toate informațiile necesare. Există trei feluri de imprimante 3D din punct de vedere al materiei prime folosite, și anume cele care fac imprimarea prin extrudare, imprimare cu pulbere și steriolitografie.

Cele mai populare sunt cele care fac imprimarea prin extrudare și folosesc ca materie primă filamentul PLA/ABS, adică acid polilactic. Modelele pentru imprimare se realizează într-un program de tip CAD care conține toate informațiile legate de dimensiuni și care transmit la imprimantă această informație cu ajutorul unui soft. Procesul de imprimare este unul destul de minuțios, iar imprimarea poate dura între câteva ore și câteva zile, în funcție de dimensiunea și complexitatea obiectului imprimat.

Interesant:   Franta intra in clubul tarilor care pot lansa drone de pe submarin

Ce imprimantă 3D să alegi pentru nevoile tale?

Este indicat să îți achiziționezi o imprimantă 3D dacă ai nevoie să printezi undeva între 10 și 30 de piese pe săptămână, dacă folosești aproximativ aceeași materie primă de fiecare dată și dacă ești pregătit să te ocupi de mentenanța unei astfel de imprimante. Un alt criteriu de alegere ar fi acela dacă o folosești în calitate de începător sau avansat. Pentru un începător este recomandată o imprimantă 3D simplă dar de încredere, cele cu imprimare prin extrudare sunt cele recomandate.

Dacă ești profesionist și ai cunoștințe vaste despre utilizarea unei imprimante 3D, precum și dacă o vei folosi în producția unei cantități mari de obiecte, sau chiar in producția unor obiecte din metal, atunci e de preferat să nu alegi o imprimantă prin extrudare ci să te axezi pe una cu pulbere sau prin steriolitografie. Orice variantă ai alege, în mod sigur o vei face după ce analizezi cu atenție în ce scop achiziționezi acest produs, iar în cazul în care căutați mai multe componente electronice de înaltă calitate, atunci vizitați tme.eu unde puteți alege din cele 500 000 de produse disponibile. Aici găsești prețuri competitive, servicii prompte și consultanță specializată în vederea realizării unor achiziții valoroase.

Interesant:   Ce serie de laptopuri Acer este dedicată gamingului?

Care sunt avantajele imprimantelor 3D 

Fără doar şi poate, tehnologia 3D vine cu numeroase avantaje pentru utilizatori. Pe lângă precizie şi rapiditate vine şi cu alte beneficii. Acestea oferă o nouă perspectivă asupra proiectelor explorate ajutându-i pe utilizatori să descopere mai rapid şi mai ușor detaliile ce prezintă interes. Imprimantele 3D nu doar că îmbunătăţesc activitatea, dar contribuie la creșterea randamentului prin economisirea timpului.

Materialele utilizate pentru realizarea machetelor sunt relativ ieftine, fapt ce face că exploatarea dispozitivelor să nu pună presiune pe bugetul personal sau al companiei. Rezultatele imprimantelor 3D sunt fabuloase dacă vorbim de proiecte școlare şi educative. Integrarea acestora în grupurile de studii ajută la optimizarea timpului şi îmbogățirea creativității.

Integrarea de imprimante 3D în activitate este o măsură cât se poate de naturală, în special dacă vorbim de activităţi ce se doresc a creștere şi a evolua, în contextul în care în piaţă sunt pe val afacerile şi ideile inovative.

Interesant:   Ce serie de laptopuri Acer este dedicată gamingului?
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.