.

Cum să îți alegi încălțămintea potrivită

R4.Incaltaminte-mateo.ro@Cum sa iti alegi incaltamintea potrivita
Distribuie prietenilor tai!

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție măcar o dată să ajungi într-un magazin de încălțăminte și să ai în față o multitudine de variante din care să alegi și totuși să nu știi pentru care să optezi.

Probabil ți s-a întâmplat, de asemenea, ca mărimea pe care o porți în mod obișnuit să nu corespundă întotdeauna cu cea pe care ai găsit-o în maagzine. În funcție de fiecare producător, unele detalii pot să difere, cum ar fi calapodul, tehnica de obținere a încălțărilor, dar și prelucrarea materialului din piele naturală. Producătorul de încălțăminte Mateo Shoes folosește piele naturală cu un raport preț calitate foarte bun și, în funcție de gusturile fiecăruia, îți pune la dispoziție o gamă largă de încălțări, de la pantofi de damă sau bărbați până la încălțăminte de poliție.

În rândurile de mai jos, îți vom prezenta câteva criterii după care să te ghidezi atunci când vrei să îți alegi o pereche confortabilă de pantofi, care să fie potrivită stilului tău.

Alege încălțămintea în funcție de diferitele activități

Toată lumea ştie că pantofii casual şi pantofii sport sunt potriviţi pentru jeanși, în timp ce pantofii business se poartă la costum. Din fericire pentru creativitatea, dar şi pentru confortul nostru, sunt permise o serie de combinaţii care ar fi fost privite cu neîncredere în urmă cu câţiva ani.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

De exemplu, pantofii sport sunt potriviți pentru persoanele care au un stil de viață activ. Pentru a combina acest tip de pantofi cu o varietate de ținute, este recomandat ca aceștia să fie clasici, într-o singură nuanță. Pe piață există o serie de încălțări sport confecționate din piele naturală, care poti fi asprtați cu ușurință cu o pereche de pantaloni, o cămașă, un tricou sau, în cazul anotimpului rece, cu un pulover simplu.

Acest tip de ținută are şi avantajul unui confort sporit, în condiţiile în care jobul tău te ţine în picioare de-a lungul întregii zile sau în cazul în care îți dorești să faci o plimbare în aer liber sau să mergi la shopping. Trebuie să eviți însă culorile aprinse şi combinaţiile cromatice nefavorabile. Încearcă să îmbini culori cât mai neutre și mai plăcute ochiului.

Pe de altă parte, pantofii casual sunt soluţia cea mai la îndemână pentru toate combinaţiile vestimentare pe care vrei să le încerci la birou. Împreună cu o pereche de blugi, o cămaşă şi un sacou nu vei da greş cu siguranță. Aceștia pot fi purtaţi şi cu un costum simplu, de preferat cu pantaloni fără dungă. Spre deosebire de combinaţia adidaşi-costum, pantofii casual, precum mocasinii sau pantofii din piele întoarsă, pot fi consideraţi o soluţie aleasă ad-hoc, tocmai pentru că sunt atât de apropiaţi ca design de pantofii clasici de costum.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Nu neglija tipul piciorului tău

Picioarele reprezintă o parte foarte importantă a corpului nostru, acestea fiind foarte solicitate zilnic. Tocmai din acest motiv, tipul de încălțăminte pe care alegi să îl porți trebuie să fie confortabil și să nu îți provoace dureri sau neplăceri în timpul mersului.

Tipul egiptean reprezintă piciorul caracterizat prin faptul că degetul mare este cel mai voluminos în timp ce, celelalte 4 degete descresc ca și dimensiune, formând o linie descendentă. Pentru persoanele care prezintă acest tip de format al piciorului, sunt recomandate încălțările cu vârful rotunjit și pantofii cu talpă plată.

Tipul grecesc reprezintă acel picior în care cel de-al doilea deget este mai lung decât toate celelalte. În cazul acesta, sunt recomandate încălțările decupate la vârf sau cele cu toc înalt și subțire.

Tipul roman reprezintă o formă mai rară în care primele trei degete au aceeași lungime, iar următoarele două sunt mult mai scurte. Pentru posesorii de astfel de tip de picior sunt recomandați pantofii cu vârf rotund sau pătrat, ori cei cu baretă la gleznă.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

Alege mărimea potrivită pentru un plus de confort

Cu toții suntem diferiți, așadar trebuie să ținem cont de faptul că, de multe ori, se poate întâmpla ca mărimile să nu corespundă întotdeauna, lucru care poate fi frustrant.

Chiar dacă teoretic îți cunoști numărul la pantofi, îți recomandăm să probezi fie o pereche cu jumătate de măsură mai mare sau mai mică, fie următorul număr mai mare sau mai mic. Așa îți vei da seama care este cu adevărat numărul care ți se potrivește, dincolo de alte referințe.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.