.

Cum să foloseşti corect produsele de polish auto?

cleaning-g96f695ffb_1280
Distribuie prietenilor tai!

Aspectul şi durata de viaţă a maşinii tale depind în mare măsură de grija pe care o arăţi pentru întreţinerea ei. Dintre toate componentele, elementele de caroserie sunt printre cele mai expuse la deteriorare din cauza accidentelor, a fenomenelor meteo sau a infrastructurii precare. Soluţia pentru remedierea micilor probleme apărute pe stratul de vopsea este aplicarea unui polish. În cele ce urmează te învăţăm cum să foloseşti corect produsele de polish auto, pentru a-ţi putea întreţine maşina personal:

Polish manual

Micile retuşuri pot fi făcute cu mâna liberă, dacă ai la dispoziţie instrumentarul necesar. Înainte de a aplica orice altă substanţă, spală maşina în întregime sau doar elementele pe care intervii. După ce se usucă vei putea folosi kitul pentru polish manual:

Pregăteşte şi curăţa suprafaţa

În primul rând vei avea nevoie de o cârpă din microfibră pentru a îndepărta orice urmă de praf sau petele de apă rămase de la spălat.

Interesant:   Adidas, grav afectata de ruperea relatiilor cu Ye, ex Kanye West

Lustruieşte

Reuşita lucrării depinde atât de îndemânarea cu care aplici produsul, dar mai ales de calitatea pastei utilizate. Aşadar, alege produse pentru polish auto a căror eficienţă este dovedită. Aplică un strat de pastă pe un burete de dimensiunile şi cu abraziunea potrivită şi lustruieşte zona în care vopseaua are imperfecţiuni. Talerul pentru polish te ajută să fixezi şi să manevrezi mult mai uşor buretele cu substanţa activă. Mişcările pot fi circulare, de la stânga la dreapta sau de sus în jos. Urmează conturul caroseriei dacă zona de acoperit este mai mare. După aplicare, lasă substanţa să acţioneze până se usucă complet. Foloseşte apoi o cârpă curată din microfibră pentru îndepărtarea completă a urmelor de polish. Pliază cârpa de fiecare dată pentru a folosi zonele curate ale acesteia. Strălucirea uniformă a vopselei este semnul că ai terminat de lustruit.

Avantajul unui aparat de polish

Maşinile de polishat te duc la un nivel net superior. Dacă pentru aplicarea manuală trebuie să simţi pur şi simplu stadiul lucrării, aparatul profesional face acest lucru automat. În ceea ce priveşte pasta de aplicat, regula este aceeaşi: calitate înainte de toate. Alege producători consacraţi, a căror eficienţă a trecut proba timpului. Marele avantaj al investiţiei într-un aparat de polishat este că poate reprezenta un prim pas către o idee de afacere. Pe măsură ce capeţi experienţă îţi vei putea deschide propriul atelier de detailing. Fie că alegi să lucrezi doar pentru tine, familie şi prieteni sau te dezvolţi pentru a deschide un atelier, activitatea ta va fi cu siguranţă apreciată. Partea cea mai bună este că poţi găsi în piaţă kituri complete cu maşină de polishat şi toate accesoriile necesare de la curăţarea suprafeţei până la finisaje.

Interesant:   Germania oprește energia nucleară în aprilie

Reguli de întreţinere

Spălarea maşinii nu se referă doar la îndepărtarea murdăriei acumulate. Utilizarea unor produse de calitate de curăţat, aplicate cu instrumentele potrivite, îmbunătăţeşte rezistenţa vopselei la factorii externi şi durata de viaţă a caroseriei. Dacă te ocupi personal de spălat, alege un loc umbrit pentru aplicarea şamponului. Altfel rişti ca substanţa să se usuce forţat din cauza razelor soarelui şi să rămână pete. Atenţie şi la locul unde parchezi. Umbra pe care ţi-o oferă crengile copacilor poate aduce după sine excremente de păsări, urme de răşină sau cleiuri care nu doar pătează, ci chiar atacă vopseaua şi produc coroziune. În eventualitatea prezenţei unui copac deasupra locului tău de parcare, protejează vopseaua cu ajutorul unei prelate.

Lustruirea corectă te ajută să corectezi micile imperfecţiuni apărute pe vopseaua maşinii tale. Un tratament cu polish, utilizând produse profesionale, aduce strălucirea originală a caroseriei. După fiecare eveniment rutier în care eşti implicat sau o dată la câteva luni, când vopseaua dă semne de mătuire, este important să intervii cu un strat suplimentar de protecţie.

Interesant:   Creditarea companiilor din zona euro s-a atenuat în ianuarie
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.