.

Cum să faci tranziția către un centru de îngrijire pentru bătrâni mai ușoară pentru părinții tăi

POSITI~1
Distribuie prietenilor tai!

Indiferent dacă plănuiești să îți acomodezi părinții într-o comunitate pentru seniori în care să trăiască independent sau iei în calcul o unitate de locuit asistată, acum ai mai multe opțiuni pentru a-ți ști părinții în siguranță și cu un nivel de trai superior.

Indiferent de condiții, însă și de facilitățile pe care ți le oferă centrele de îngrijire pentru bătrâni, trebuie să știi că tranziția la un altfel de viață este adesea dificilă. Obișnuința cu spațiul de acasă, tabieturile și independența sunt lucruri de care bătrânii se agață, chiar dacă nu se mai bucură de ele în același confort ca în urmă cu câțiva ani. De altfel, mutarea și adaptarea la noua viață sunt veritabile provocări emoționale pentru ei. Bineînțeles, în procesul de integrare vei primi și sprijinul rezidenților, al prestatorilor de servicii și al tuturor colaboratorilor implicați, însă asta nu te scutește de responsabilitate. Iată câteva recomandări care te vor ajuta să faci tranziția mai ușoară pentru părinții tăi:

Interesant:   In functie de ce criterii iti poti alege niste apartamente in Metalurgiei? Iata ce spun informatiile din domeniu!

Ia în calcul o schimbare pe etape

Cei mai mulți bătrâni sunt obișnuiți să locuiască în casa din tinerețe, în care și-au întemeiat familii și au crescut copii. Într-o primă etapă, poți lua în calcul să îți muți părintele într-un spațiu mai mic, care îi satisface nevoile de confort. Gândește-te la toate nevoile sale și asigură-i necesarul, dar discută cu el despre inutilitatea, de exemplu, unei locuințe cu patru dormitoare și două grupuri sanitare, mai ales dacă este vorba despre un părinte singur.

Explorează din timp opțiunile

Provocarea de a găsi cea mai bună soluție poate fi ușurată pentru întreaga familie, dacă începi procesul de explorare și informare din timp. Colaborează cu întreaga familie, pentru a lua cea mai bună decizie și implică și beneficiarii în discuție, dacă sănătatea le permite acest lucru și te pot ajuta să iei cea mai bună decizie. În caz contrar, orientează-te către centre de îngrijire care oferă soluții pentru problemele de sănătate specifice ale părinților tăi, indiferent dacă este vorba despre dizabilități fizice sau probleme cognitive și de memorie. Există centre de îngrijire premium, care pun la dispoziție personal specializat pentru astfel de beneficiari. Vino sa vezi primul camin de batrani facut in jurul conceptului “no step”. Totodată, ia în calcul și serviciile de depozitare puse la dispoziție de diferite firme, pentru a elibera spațiul în care locuiesc în prezent părinții și a le păstra bunurile în siguranță, bineînțeles, după o sesiune de organizare și renunțare la obiectele inutile sau fără valoare materială ori sentimentală.

Interesant:   Ce zodii au probleme cu banii in 2023

Vizitează câteva unități

Oricât de mult ai citi despre un astfel de loc și despre serviciile pe care le oferă pentru îngrijirea și sprijinul bătrânilor, este important să vezi, la fața locului, cum funcționează lucrurile. În acest fel, vei avea acces să evaluezi, în primul rând, spațiul și tot ce ține de acesta, de la siguranță și până la igienă. În al doilea rând, vei putea intra în contact cu personalul, vei afla mai multe despre calificările angajaților și despre experiența lor și vei putea decide dacă echipa este pregătită din toate punctele de vedere să îți sprijine părinții și să le ofere o bătrânețe lipsită de griji. Nu în ultimul rând, vei avea parte de un demo, live, pentru ceea ce urmează și vei putea observa cu propriii ochi cum sunt îngrijiți cei care beneficiază deja de serviciile oferite de unitatea pe care o vizitezi. Mai mult decât atât, îți va fi mult mai ușor să negociezi termenii și condițiile contractului cu furnizorul.

Interesant:   Rochii de nunta pentru a onora o invitatie de ultim moment

Decizia de a-ți da părinții în grija unor furnizori de servicii este una destul de dificilă, dacă ne raportăm la natura emoțională. Însă, tranziția către un nou stil de viață este, mai mult ca sigur, o provocare mai mare pentru ei. Tocmai de aceea, e important să începi din timp procesul și să îl structurezi pe etape, pentru o adaptare cât mai blândă și mai ușor de suportat.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.