.

Cum sa creezi un magazin online profitabil?

Distribuie prietenilor tai!

Un magazin online inseamna mai mult decat prezentarea unei oferte de produse si implementarea unei functii de plata.

Un magazin online competitiv si performant ofera o experienta pozitiva fiecarui client. Cumparaturile online se desfasoara pe o piata extrem de competitiva, astfel ca atunci cand ai in plan o creare magazin online merita sa iei in considerare cateva sfaturi esentiale care te vor ajuta pe tot parcursul dezvoltarii site-ului.

Iata mai jos cinci elemente cruciale care sa faca din magazinul tau online o investitie inteligenta.

  1. Defineste-ti clar planul de afaceri si strategia de marketing

Pentru a construi un magazin online popular si de succes trebuie sa stii foarte bine ce anume comercializezi, cum iti propui sa vinzi si in ce fel vrei sa atragi loialitatea clientilor. Aceasta etapa initiala a procesului trebuie asadar sa raspunda la trei intrebari esentiale:

  • Care sunt produsele pe care le comercializezi?
  • Cum te distingi de alti comercianti din domeniu?
  • Care sunt principalele tale metode de marketing?
  1. Prezinta-ti produsele in mod inteligent
Interesant:   Metodele de calcul al distantelor rutiere si importanta acestui calcul

Produsele trebuie pozitionate corect. O recomandare utila este sa pozitionezi central produsele cele mai cautate si sa afisezi alte produse similare ca sugestie de achizitie. Astfel, clientii tai sunt incurajati sa exploreze mai mult in catalogul de produse si sa mai adauge in cosul de cumparaturi.

  1. Usureaza experienta vizitatorilor

Una din cele mai mari si mai intalnite greseli pe care le fac proprietarii de magazine online este sa solicite clientilor sa creeze un cont de utilizator inainte de a cumpara ceva. Cu cat mai mult timp este nevoit clientul sa petreaca pentru a se inscrie, cu atat mai mari sansele ca acesta sa renunte pe drum.

  1. Creeaza o experienta sociala

Social media este un mijloc extraordinare de directionare a traficului catre orice site web. Pentru a maximiza potentialul unui magazin online trebuie sa creezi o experienta sociala pentru clientii tai. Asta include mai ales conectarea oricaror produse sau vesti noi la diferite fluxuri social media in care activati. Este indicat ca fiecare pagina a magazinului online sa aiba un loc unde clientii sa poata lasa o impresie. Obiectivul este sa asiguri cat mai multe si prietenoase punti de legatura intre tine, produsele tale si publicul tinta.

  1. Optimizeaza site-ul magazinului pentru motoarele de cautare
Interesant:   Metodele de calcul al distantelor rutiere si importanta acestui calcul

Cum gasesc oamenii produsele pe care le cauta online? Prin intermediul motoarelor de cautare. Dar concurenta pentru vanzari online este acerba. Pentru a te asigura de vizibilitatea si relevanta magazinului online in “ochii” motoarelor de cautare aceste trebuie sa fie optimizat in mod corespunzator. SEO inseamna optimizare pentru motoarele de cautate (Search Engine Optimization). Cu SEO esti asigurat ca te afli in contact cu publicul tau tinta. Identificand cuvintele cheie pe care utilizatorii le tasteaza ca sa ajunga la produsele dorite, te asiguri ca traficul pe site-ul tau are un potential de vanzare ridicat.

Serviciile SEO au ca obiectiv structurarea website-ului tau in asa fel incat sa fie cat mai relevant si inteligibil pentru motorul de cautare. Beneficiul suprem se reflecta in pozitionarea website-ului in prima pagina a rezultatelor de cautare. In compania profesionistilor SEO, orice magazin online poate deveni suficient de relevant incat sa fie afisat pe prima pagina a motoarelor de cautare.

Interesant:   Metodele de calcul al distantelor rutiere si importanta acestui calcul

Apeleaza la specialisti

Conceperea si dezvoltarea unui magazin online nu este o treaba de amatori. Intr-o piata concurentiala, un magazin online performant trebuie construit in mod profesionist.

Pentru servicii complete de creare magazin online, agentia Fortin este primul pas pe calea succesului. Fortin este agentia de comunicare digitala care concepe si implementeaza strategii de marketing pentru antreprenori ambitiosi. Echipa de profesionisti

Fortin – Agentie de web design din Bucuresti aloca timpul si resursele necesare pentru a crea magazine online bine structurate si optimizate pentru motoarele de cautare. Avand un portofoliu bogat si o vasta expertiza de lucru, echipa Fortin s-a obisnuit sa dezvolte magazine online in cele mai bune conditii creative si tehnice. Accesaza pagina de servicii a agentiei si fii binevenit in prezentul vanzarilor online.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.