conturi online in valuta rapid

.

Cum previi infiltrarea umezelii prin pereți și acoperiș? 5 sfaturi

wall damp from excessive rain, problems of infiltration and mold on the wall of the house
Distribuie prietenilor tai!

Condensul și igrasia sunt unele dintre cele mai mari probleme pe care le poți întâlni la o casă, fie aceasta bătrânească sau chiar la construcțiile noi. Infiltrarea umezelii prin pereți și acoperiș poate fi unul dintre cele mai cunoscute fenomene care cauzează o astfel de situație neplăcută în reședință.

Dacă te-ai confruntat cu infiltrații de umezeală în casă sau vrei să afli cum să previi pe viitor această situație neplăcută, atunci iată 5 sfaturi practice și soluțiile potrivite!

Termoizolează corect locuința

Pentru confort termic, siguranță împotriva infiltrațiilor de apă și nu numai, dar și pentru reducerea zgomotului din exterior, este recomandat să izolezi locuința. Printre cele mai populare materiale sunt: polistirenul expandat sau extrudat, vata minerală de sticlă sau bazaltică, spuma poliuretanică, lână etc.

Alegerea sistemului de hidroizolații potrivit

Hidroizolația se alege în funcție de construcția propriu-zisă a clădirii, astfel încât să previi viitoarele infiltrații de umezeală în locuință. O hidroizolație performantă nu va aduce decât beneficii: mediu plăcut, siguranță și confort pentru toți membrii din casă! Ține minte că există hidroizolații de interior și de exterior. Sunt, totodată, sisteme primare – cele care se aplică în etapele primare ale construcției, cât și cele secundare – aplicate ulterior, după reparații sau renovări.

Interesant:  Cele mai frecvente greșeli de evitat când folosești un creion de sprâncene

Structura rezistentă, cu hidroizolație performantă

Dacă ți-ai propus să renovezi locuința sau chiar să construiești o reședință nouă, atunci alege materialele de calitate, menționate anterior, care hidroizolează performant întreaga structură, așadar vei avea parte de confort și spațiu uscat, lipsit de umezeală, condens sau igrasie pentru o perioadă îndelungată. Pentru un proiect excelent alege materiale precum:

  • Mortar de hidroizolare – pentru protejarea pereților și pardoselii;
  • Membrane bentonitice – special utilizate în beciuri si subsoluri, atât la construcțiile noi, dar și pentru remedierea infiltrațiilor;
  • Membrane bituminoase – regăsite în special în fundații, terase și acoperișuri, acestea protejează împotriva intemperiilor și a apei din pânza freatică. Se recomandă utilizarea unei membrane bituminoase pentru izolarea acoperișului, aceasta fiind potrivită atât pentru hidroizolarea reședinței, oferind totodată și comoditate termică.
  • Hidroizolația PVC – întâlnită la izolarea acoperișurilor, fiind rezistentă la contactul de lungă durată cu soarele, dar și împotriva fenomenelor meteorologice neprielnice.

Fă mentenanța țevilor din locuință

Infiltrațiile de umezeală nu sunt provocate doar de intemperii sau de fenomenele exterioare casei, acestea pot apărea direct în incintă. Așadar, pentru a evita și preveni astfel de incidente neplăcute, verifică periodic instalația de țevi din reședință și asigură-te că acestea nu sunt sparte sau fisurate. Fiecare picătură în plus poate duce la apariția igrasiei în pereți.

Interesant:  Ultimele creatii Lagerfeld, pe podium, la Milano

Reparația fisurilor

Dacă ți-ai schimbat recent ușa de la intrare sau ferestrele, atunci asigură-te că acestea sunt montate corespunzător și etanș. În caz contrar, dacă există fișuri în pereți, în jurul locurilor renovate, prin acestea pot ajunge infiltrațiile în interiorul casei, cauzând deci condens, igrasie, mucegai, dar și alte situații ce pot duce la un mediu neplăcut și neprimitor în casă. Totodată, verifică pereții și acoperișul și acoperă toate celelalte fisuri întâlnite.

Reparația acoperișului

Chiar dacă nu este vestea pe care vrei să o auzi, dacă ai încercat să rezolvi sau să renovezi cu ajutorul celorlalte variante oferite, însă pereții tăi sunt în continuare umezi, iar mirosul de igrasie începe să se simtă în încăperi, atunci este timpul să verifici acoperișul. Dacă de fiecare dată când plouă, apa reușește să ajungă în tavan și pereți atunci acoperișul trebuie reparat sau chiar înlocuit, în cazul în care este vechi sau deteriorat.

Infiltrarea umezelii prin pereți sau acoperiș nu doar că poate slăbi structura de rezistență a locuinței, ci va strica finisajele interioare ale pereților, tavanului și pardoselilor, ducând la apariția mucegaiului și igrasiei, la insecte și chiar la condens în locuință. Ține cont de sfaturile oferite și alocă verificări de mentenanță pentru acoperiș, pereți și celelalte elemente ce pot fi deteriorate din cauza infiltrațiilor în casă.

Interesant:  Amenajare în stil industrial: 6 reguli de urmat
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.