Rezumat:
Îmbătrânirea fiziologică a tenului este un proces natural, care afectează pe oricine odată cu înaintarea în vârstă. De fapt, modificările în structura pielii încep să se facă simțite chiar din jurul perioadei de 25 de ani. Este o etapă semnificativă, deoarece acum pielea începe să treacă prin modificări, mai exact să-și piardă din capacitatea de a se regenera în același ritm ca înainte, iar liniile fine și ridurile își fac deja apariția.
Dacă dorești să previi astfel de efecte din timp, există anumite trucuri la care poți apela, și pe care poți să le pui în aplicare de timpuriu pentru a combate eficient îmbătrânirea prematură a tenului.
1. Folosește creme intensiv hidratante
Tenul este cel mai expus efectelor de îmbătrânire, dat fiind că aici pielea este mai subțire și fragilă, iar ridurile își fac apariția mai ușor. Acest aspect se datorează faptului că funcția de barieră a pielii este afectată, iar procesele de regenerare la nivel celular sunt tot mai încetinite.
O rutină de îngrijire potrivită tipului tău de ten este cel mai puternic aliat pe care îl poți avea în lupta cu înaintarea în vârstă. Chiar de la 25-30 de ani poți folosi creme antiîmbătrânire cu efect puternic hidratant. Acestea se absorb rapid și în profunzime în piele, contribuind la refacerea funcției naturale de protecție pentru a te ajuta să menții fermitatea și elasticitatea tenului.
2. Protejează pielea împotriva radiațiilor ultraviolete
Radiațiile ultraviolete provenite de la soare se află pe lista principalilor inamici ai îmbătrânirii tenului. Chiar dacă modificările induse sunt imperceptibile cu ochiul liber, expunerea constantă și pe termen lung duce la distrugerea de la nivel celular.
Pentru a preveni uscarea și subțierea pielii, dar și formarea de riduri și cute fine datorate foto-îmbătrânirii asigură-te că te protejezi eficient cu produse care conțin factor de protecție. În funcție de tipul tău de ten, apelează la formule cu SPF 30-510 pe timp de vară. În plus, nu renunța la cremele sau loțiunile cu factor de minim 15 nici când afară sunt nori, sau iarna, când lumina solară este reflectată de culoarea albă a zăpezii.
3. Asigură-ți un somn odihnitor
Efectele unei nopți nedormite se pot vedea pe chipul tău chiar a doua zi, sub formă de cearcăne sau pungi sub ochi și piele lăsată. Trebuie să știi că procesul de regenerare a celulelor are loc cel mai eficient pe timp de noapte, de aceea este important să-ți asiguri un somn odihnitor.
O rutină de 7-8 ore, cu trezirea și culcare la ore aproximativ constante, este esențială pentru a te ajuta să păstrezi aspectul neted și sănătos al tenului și să previi îmbătrânirea. Mai mult, specialiștii recomandă dormitul pe spate, deoarece în acest fel mușchii feței se relaxează cel mai bine.
4. Renunță la alcool și fumat
Efectul consumului de alcool sau de tutun se manifestă prin deshidratarea și mai rapidă a țesuturilor pielii decât ar avea loc în mod normal, ducând la un aspect tern și îmbătrânit al feței și la instalarea mai rapidă a ridurilor.
Renunțarea la fumat și limitarea consumului de băuturi alcoolice ar trebui să se afle pe lista ta de priorități, dacă-ți dorești o piele netedă și sănătoasă, cu aspect ferm.
5. Folosește tratamente intensive pentru ten
Odată ce ai depășit vârsta de 30-35 de ani, poți include în rutina zilnică produse de îngrijire intens hidratante, cum sunt serurile sau tratamentele antirid cu efect intensiv.
Ingredientele active din compoziția acestora ajută la accelerarea proceselor de regenerare de la nivel cutanat, și contribuie la refacerea mai rapidă a pielii din interior. Efectul lor de booster duc la creșterea luminozității și a uniformității tenului mult mai eficient.
Apelează la astfel de trucuri eficiente, care te ajută să combați efectele îmbătrânirii tenului și să te bucuri de o piele sănătoasă, netedă și fermă încă din cele mai timpurii etape.