.

Cum ne pot ajuta trendurile tech 2023 să ne protejăm datele împotriva furtului cibernetic

pexels-sora-shimazaki-5935791
Distribuie prietenilor tai!

Institutul Ponemon a realizat un studiu care dezvăluie că au existat numeroase furturi de date anul precedent, costurile ridicându-se în jurul sumei de 4.24 milioane de dolari. Aceste atacuri prin care datele sunt extrase fără consimțământ afectează în primul rând consumatorii, dar și produsele sau serviciile afectate, iar în ultimă instanță creșterea costurilor pentru reparații ajunge să fie achitată tot de consumatorul final, lucru ce poate afecta modelul de business și felul în care își desfășoară activitatea. Prin urmare va fi afectată și încrederea pe care utilizatorii o oferă companiei, cât și serviciului prestat sau produsului pe care îl reprezintă.

Din fericire au fost dezvoltate sisteme de securizare atât a datelor, cât și pentru aplicațiile care procesează aceste date, pentru a fi asigurate în cazul unui atac, dacă datele sunt totuși compromise, nu este și întreaga rețea.

Toate aceste îmbunătățiri în securitate au fost observate în domenii foarte diverse, inclusiv domenii precum cazinourile online sau pariurile sportive. Când vorbim în special de sume importante de bani, fiecare companie își dorește să ofere utilizatorilor cea mai bună experiență. În prezent, de exemplu, jocurile de pacanele online gratis oferă posibilitatea de a crea un cont unde vă puteți loga și să aveți certitudinea că banii dumneavoastră sunt în siguranță și îi puteți utiliza cum doriți.

Interesant:   Ce serie de laptopuri Acer este dedicată gamingului?

Vigilența în gestionarea activelor și monedelor digitale

Era de așteptat că unul din cele mai importante domenii, în care securitatea este punctul cheie să fie reprezentat de lumea blockchain și a criptomonedelor. Este necesar ca tehnologia folosită să fie la zi cu ultimele modele de securitate deoarece un motiv esențial pentru care acest business continuă să crească, este păstrarea încrederii consumatorilor și a datelor acestora. Mai mult, compania este obligată să fie actualizată ultimelor prevederi legale, iar începând cu 2023 trebuie incluse reguli mai riguroase în privința securității cibernetice pentru o mai bună gestionare a riscurilor, pentru o raportare și un schimb de informații eficient, deoarece în luna noiembrie anul trecut Parlamentul European a anunțat adoptarea unei noi Directive pentru Securitatea Informației și Rețelelor. Astfel, pentru a crește șansele de conversie a utilizatorului către platforma sau produsul pe care îl promovați, este important să vă asigurați că sunt respectate aceste drepturi de protecție a datelor și informațiilor cu caracter personal, și să nu promiteți mai mult decât poate fi livrat.

Interesant:   Franta intra in clubul tarilor care pot lansa drone de pe submarin

pexels-pixabay-270669(1)

Importanța studiilor de caz

Pentru a beneficia de un nivel de securitate cât mai puternic, sunt necesare studii de cercetare și colectare a datelor. Simplu spus, este nevoie să identificăm pericolul și să analizăm toate posibilele moduri în care acesta ar putea afecta rețeaua, pentru a ști exact cum să implementăm cât mai eficient sistemele de protecție și averizare. Au fost apreciate companiile care au reușit să adopte o abordare de ansamblu și să adauge constant date și analize noi care să ajute atât angajații, cât și compania să rezolve task-urile alocate mai ușor și să se simtă în siguranță în același timp.

În concluzie, indiferent de domeniul despre care este vorba, am observat că au fost aduse îmbunătățiri prin combinarea ultimelor modele de securitate, inclusiv implementarea de sisteme de securitate ce folosesc realitatea augmentată sau diferiți Chat bots, rețelele blockchain care sunt extrem de sigure întrucât utilizează un sistem de stocare a datelor descentralizat și nu în ultimul rând folosirea unei platforme cloud, împreună cu beneficiile pe care aceasta le aduce.

Interesant:   Top 4 branduri de laptopuri pentru pasionatii de gaming
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.