.

Cum i-a surprins moartea pe cei 5 oameni de la bordul submarinului Titan

Distribuie prietenilor tai!

Victimele dezastrului din Atlantic si-au petrecut ultimele clipe de viata pe intuneric, ascultand muzica si admirand creaturile marine luminiscente pe care le puteau vedea pe ecranul de 50 de centimetri.

Submersibilul Titan a facut implozie la circa doua ore dupa ce a inceput coborarea. Langa epava Titanicului au fost gasite resturile batiscafului, dar si ramasite umane. Paza de coasta a Statelor Unite a stiut din start ca submarinul a facut implozie, intrucat s-a auzit un zgomot puternic intr-un interval de timp care coincide cu ora la care s-a pierdut legatura cu mini submarinul.

La bord se aflau Shahzada si Suleman Dawood, tata si fiu, din Pakistan, dar cu legaturi stranse cu Marea Britanie, miliardarul britanic Hamish Harding, francezul Paul-Henri Nargeolet, pasionat al cercetarilor legate de Titanic, si Stockton Rush, presedintele companiei OceanGate, proprietara submersibilului.  Fiul omului de afaceri pakistanez avea doar 19 ani.

Li s-a spus sa incarce muzica pe un dispozitiv bluetooth

Presa britanica relateaza ca cei 5 pasageri, care si-au gasit sfarsitul in adancurile Atlanticului, langa epava Titanic, erau pe intuneric, cand a avut loc implozia. Pentru a face economie de energie, luminile din mica ambarcatiune erau, de obicei stinse, in momentul in care se ajungea la adancime. Pasagerii au venit fiecare cu muzica preferata si au incarcat-o in dispozitivul bluetooth de la bord.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

De asemenea, presa americana scrie detalii despre pregatirile facute pentru calatoria in adancuri, care, pentru cei cinci, avea sa fie si ultima. Pasagerilor li s-a spus sa nu bea cafea, sa manance usor si putin, ca sa nu aiba nevoi fiziologice, tinand cont ca intreaga calatorie din adancuri urma sa dureze cel putin 8 ore.

Parerile sunt, totusi, impartite. Unii specialisti spun ca cei 5 pasageri au stiut ca ceva e in neregula. Din resturile batiscafului gasite de paza de coasta americana se poate trage concluzia ca au avut loc niste manevre pentru a incerca readucerea navei la suprafata. Alti experti spun ca, in cazul imploziei, moartea e instantanee si cei cinci pasageri, practic, nici nu si-ar fi dat seama ce se petrece.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.