.

Cum crești nivelul de tehnologizare al sistemului de încălzire

cumcrestiniveluldetehnologizarealsistemuluideincalzire
Distribuie prietenilor tai!

Sistemele de încălzire centralizate sunt o tehnologie ce aparține erei moderne. Prin urmare, ele pot fi îmbunătățite prin anumite metode și cu ajutorul anumitor componente. Aceste îmbunătățiri ajută la eficientizarea consumului, la crearea unui nivel de confort mai mare și la optimizarea proceselor pe care ar trebui să le execute un utilizator simplu. Iată ce poți face pentru a crește nivelul de tehnologizare al sistemului sau eficiența acestuia.

Schimbă termostatul clasic

Cu siguranță ai deja un termostat legat la sistemul centralizat din locuința ta, dar folosind această metodă vei crește cel mai mult capacitatea lui de a furniza apă caldă menajeră sau de a crește temperatura ambientală. Un termostat Honeywell Lyric t6r sau orice alt termostat smart au puterea de a administra și optimiza regimurile de încălzire într-un mod inteligent și ținând cont de factori interni, dar și externi.

Avantajul este că deciziile pe care le iau termostatele inteligente sunt bazate pe factori determinați și datorită senzorilor, aceștia pot face chiar și mai multe schimbări ale regimului de funcționare în aceeași zi. Practic, cu ajutorul unui termostat inteligent, sistemul tău de încălzire va funcționa mereu la maximă eficiență.

Filtre care protejează sistemul

Dacă ai instalat pe sistemul tău de încălzire doar numărul minim de filtre și accesorii obligatorii, trebuie să știi că poți să adaugi și alte filtre pentru a proteja mult mai bine atât centrala, dar și țevile sistemului împotriva depunerilor. Iată care sunt principalele categorii de filtre pe care le poți monta și tu sistemului tău poate chiar și cu centrală Ariston Clas One wifi 24

  • Filtre de apă – Filtrele de apă fac parte din categoria celor care protejează sistemul împotriva depunerii de sedimente și impurități.
  • Filtrele de aer – Aerul care circulă în locuință sau în clădirea administrativă poate aduce odată cu el praf, polen sau impurități ce pot afecta sistemele de încălzire. Un astfel de filtru previne defecțiunile provocate de acești factori.
  • Filtre magnetice – Îndepărtarea particulelor de fier sau metal este extrem de importantă pentru prelungirea duratei de viață a sistemului de încălzire
  • Filtre cărbune activ – Atunci când apa care circulă prin sistemul clădirii tale conține impurități chimie precum clorul, ai nevoie de un filtru pe bază de cărbune activ.

Aplicații mobile și monitorizare

Cu ajutorul unor senzori de temperatură montați în locuință și a câtorva metode de control a debitelor de apă menajeră, poți să creezi sisteme de monitorizare care vor fi conectate direct la aplicații mobile. Poți achiziționa componente smart care se pot conecta la asistenții virtuali ai locuinței, iar tu vei putea vedea informații și realiza analize pentru că vei vedea mereu chiar de pe telefon cum se comportă sistemul tău de încălzire și cât de eficient este, dar și în ce moment al zilei.

Concluzie

Sistemele de încălzire moderne și mai ales centralele termice îndeplinesc standarde foarte riguroase de eficiență. Dar tocmai pentru că sunt compatibile cu anumite componente inteligente, vei putea să montezi accesorii adiționale crescând nivelul de tehnologizare și eficiență.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.