.

Cum alegi lentilele de contact potrivite: 5 sfaturi

alegerea-lentilelor-de-contact-sfaturi
Distribuie prietenilor tai!

Lentilele de contact oferă un câmp vizual optim, confort ocular și un aspect natural. Acestea reprezintă varianta ideală pentru practicarea sporturilor și pot fi purtate cu ochelari de soare. Pentru a te putea bucura de toate aceste avantaje, trebuie să alegi perechea potrivită pentru tine. Iată câteva sfaturi utile, care să îți faciliteze achiziția lentilelor.

Alegerea lentilelor de contact

Clasificarea lentilelor de contact se poate realiza în funcție de problema oftalmologică pe care o corectează, dimensiuni, material, durata de utilizare și scopul purtării. Achiziționează lentilele de contact disponibile pe lensa.ro, care corespund nevoilor și preferințelor tale. Mai mult, descoperă cinci sfaturi de care să ții cont când alegi perechea adecvată pentru tine.

1.   Achiziționează lentile potrivite afecțiunii oculare

Lentilele de contact pot fi utilizate pentru majoritatea afecțiunilor oculare. Cele monofocale, cu o singură dioptrie pe toată suprafața lentilei, pot fi utilizate pentru ochii miopi sau hipermetropi. Cele torice au un design special, care le împiedică să se răsucească și le permite să-și mențină poziția ideală pentru corectarea astigmatismului. Lentilele multifocale sau progresive pot fi purtate de persoanele care au o combinație între miopie, hipermetropie sau prezbiopie.

2.   Ia în considerare raza de curbură și diametrul lentilei

În urma controlului oftalmologic, se pot stabili raza de curbură și diametrul lentilelor potrivite pentru ochii tăi. Sunt disponibile numeroase variante, astfel încât lentila de contact să se plieze excelent pe suprafața globului ocular. În acest mod, poți beneficia de confort și nu trebuie să îți faci griji că lentila poate cădea.

3.   Optează pentru un material adecvat pentru tine

În funcție de material, lentilele de contact se împart în moi, rigide și hibride. Cele moi sunt confecționate, adesea, dintr-un hidrogel sau dintr-un silicon-hidrogel. Acestea sunt recomandate persoanelor cu ochi sensibili, datorită gradului ridicat de transport al oxigenului.

Lentilele rigide gaz-permeabile sunt realizate dintr-un polimer bicompatibil și sunt ideale în cazul unor afecțiuni precum keratoconus și astigmatism neregulat. Cele hibride oferă o acuitate vizuală optimă și se pliază bine pe suprafața ochiului.

4.   Ține cont de stilul tău de viață

După durata de purtare, lentilele sunt de unică folosință (se aruncă după 10-12 ore de purtare), zilnice (se scot înainte de a dormi) sau cu utilizare extinsă (pot fi purtate și noaptea). Dacă ai un program încărcat și nu ai timp pentru îngrijirea și igienizarea corespunzătoare a lentilelor, optează pentru cele cu purtare unică. De asemenea, dacă lucrezi în schimburi sau ai nevoie de lentile care pot fi utilizate, din când în când, în timpul somnului, alege-le pe cele cu purtare extinsă.

5.   Alege lentilele de contact în funcție de scop

Lentilele de contact pot fi folosite strict cu scop de corectare a viciilor de refracție (miopie, hipermetropie etc.). De asemenea, acestea pot avea un rol cosmetic, de schimbare a culorii irisului și pot fi atât cu dioptrii, cât și fără. Mai mult, pot fi utilizate lentile prostatice sau terapeutice, la indicația medicului.

În urma unui control de specialitate, oftalmologul îți poate prescrie dioptriile și alte specificații pentru achiziționarea corectă a lentilelor de contact. Respectă cu strictețe timpul și modul de purtare, precum și recomandările referitoare la igienizarea și depozitarea lentilelor. În acest mod, poți beneficia de confort ocular și de reducerea riscului de apariție a infecțiilor la nivelul ochilor.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.