.

Cum alegi încălțămintea sport potrivită pentru alergare

A brunette runner woman runs in the park jogging.
Distribuie prietenilor tai!

Indiferent de stilul de alergare pe care îl practici, încălțămintea este un elemente-cheie al echipamentului tău. Aleasă în mod corect, îți permite să atingi distanțe din ce în ce mai mari, la o cadență pe care o poți îmbunătăți constant.

Pronația, mărimea piciorului sau tipul de suprafață pe care alegi reprezintă doar trei dintre cele mai importante criterii pentru alegerea pantofi sport de alergare calitativi. Rămâi alături de noi până la finalul articolului, pentru a ști cum trebuie achiziționați aceștia.

Alegerea făcută în funcție de pronație

Pronația este mișcarea de rotire a piciorului spre interior și exterior, produsă în timpul alergării și cu rol esențial în preluarea șocurilor determinate de impactul cu solul. Pronația diferă de la un sportiv la altul, de aceea, încălțămintea optimă este alta de la picior la picior.

Tipuri de pronație pentru adidasi de alergare:

  • normală – amprenta are forma unei clepsidre, cu partea superioară mai pronunțată, iar partea inferioară ușor scobită.
  • insuficientă – amprenta are partea mediană foarte subțire, așadar, părțile superioară și inferioară sunt foarte puțin conectate una de cealaltă.
  • exagerată – amprenta are partea mediană foarte pronunțată, de dimensiuni asemănătoare celor pe care le măsoară partea superioară.
Interesant:   CFR merge mai departe în Conference League

Adidași de alergare pentru trail sau pentru asfalt

Alegând încălțămintea sport în funcție de specificul suprafeței pe care alergi, poți atinge mult mai ușor obiectivele presetate și, mai important decât atât, reduci pe cât de mult posibil riscul unei accidentări nedorite.

Principalele două mari categorii de adidași pentru alergare sunt: categoria de produse pentru asfalt și categoria de produse pentru trail. În cele ce urmează, analizăm cele mai importante asemănări și deosebiri între acestea:

  • adidașii pentru asfalt se pot utiliza fără probleme și pe banda de alergare, în timp ce produsele destinate alergatului pe zone accidentate nu sunt confortabili, la utilizarea unui astfel de aparat.
  • adidașii pentru trail au pe talpă striații de dimensiuni diferite, pentru o aderentă ridicată. Sunt ideali pentru terenuri cu pietriș sau cu obstacole. Cei de asfalt au talpa moale, netedă și flexibilă, fiind mai confortabili la momentul impactului cu solul.
  • ambele tipuri de adidași pentru alergare pot fi realizați din materiale impermeabile, astfel încât să te bucuri de confort termic, indiferent de vreme. De asemenea, asigură sisteme de prindere calitative, astfel încât încălțămintea să stea fixată de gleznă.
Interesant:   Ronaldo se desparte de Manchester United

Încălțăminte potrivită pentru mărimea piciorului

Pantofii sport nu trebuie să fie ficși pe picior, mai ales că acesta tinde să se umfle în timpul alergatului, ca urmare a vasodilatației produse de efort. Așadar, îți recomandăm să comanzi online o pereche de încălțăminte cu jumătate de număr mai mare decât mărimea piciorului.

De asemenea, este indicat să alegi un model cu un vârf cât mai bombat posibil, astfel încât vârful piciorului să se bucure de suficient confort, pe întreaga durată a mișcării. În cazul în care cumperi din magazin, mergi la probat seara, atunci când picioarele sunt mai umflate.

Intensitatea și durata antrenamentelor realizate

Dacă alergi de mai multe ori pe săptămână (ex: într-o perioadă ce precede un program de evenimente specifice), alege o încălțăminte prevăzută cu cel puțin o tehnologie de amortizare a șocurilor.

Dacă alergi cu o cadență ridicată, alege un model de încălțăminte sport cât mai ușor, ce garantează flexibilitate sporită și confort foarte bun. Asigură-te, totodată, că materialul textil permite o aerisire a piciorului excelentă.

Interesant:   Anunt bomba in lumea fotbalului : Pique se retrage

Aceștia sunt cei mai importanți factori pentru achiziționarea unei perechi de încălțăminte sport, pe care să o utilizezi atunci când alegi. Respectarea acestora este esențială, indiferent de suprafața solului pe care desfășori această activitate.

O pereche de adidasi pentru alergare de calitate asigură mobilitate, stabilitate, flexibilitate și confort. Comandă online produsul potrivit pentru nevoile tale și atinge noi recorduri, de fiecare data când faci sport.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.