.

Cu 555 de cazuri in 24 de ore, nicio speranta privind relaxarea masurilor anti COVID

Distribuie prietenilor tai!

In conditiile in care in Romania s-a inregistrat un varf de imbolnaviri – 555 de noi cazuri in doar 24 de ore – nemaintalnit de la inceputul pandemiei, in luna martie, autoritatile de la Bucuresti spun ca nu se poate vorbi de o noua relaxare a masurilor anti COVID la 15 iulie.

Premierul Ludovic Orban a declarat ca suntem intr-un moment de cumpana si ca doar autoritatile singure nu pot sa asigure revenirea la normalitate. “Astazi (miercuri n.red) am avut cele mai multe cazuri de infectare cu Covid-19. Am asistat la o crestere a numarului de cazuri de la saptamana la saptamana. Cauza principala e nerespectarea regulilor de protectie sanitara: portul mastii, distantarea fizica, spalatul mainilor” – a spus premierul. Orban afirma ca guvernul nu doreste reinstituirea restrictiilor si nici luarea de masuri care sa afecteze negativ sectorul economic, si asa greu incercat din cauza pandemiei. “Pe de alta parte, spun clar ca, daca va fi nevoie, vom lua orice masura se va impune, pentru ca punem pe primul plan sanatatea si viata romanilor” – a adaugat Ludovic Orban.

Presedintele Iohannis nu exclude revenirea la starea de urgenta

Interesant:   Patronii statiei GPL din Crevedia au fost retinuti

Iohannis spune ca este ingrijorat de situatia in care se afla Romania, tinand cont ca avem cel mai mare numar de cazuri intr-o singura zi si cele mai multe noi imbolnaviri, in 24 de ore, din toata Europa. Iohannis a declarat ca nu-si doreste sa decreteze, din nou starea de urgenta, dar a adaugat ca “daca situatia se inrautateste si nu gasim alta cale, putem sa revenim la masuri mai restrictive” – a subliniat Klaus Iohannis.

Deocamdata, sistemul medical din Romania face fata situatiei actuale, dar in cazul in care numarul de imbolnaviri creste la fel de accelerat ca in ultimele doua saptamani, ne-am putea confrunta cu o criza de proportii.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.