.

Crucile românilor, acoperite cu pungi de gunoi! Imagini revoltătoare în Harghita

Distribuie prietenilor tai!

Imagini revoltătoare în cimitirul eroilor români dintr-o comună din Harghita. Autoritățile locale au acoperit cu pungi negre de gunoi crucile soldaților români morți în timpul Primului Război Mondial. Potrivit ascoaițiilor neguvernamentale care au descoperit cazul, pungile negre au fost puse în semn de protest de către etnicii maghiari și politicienii UDMR pe motiv că prezența mormintelor soldaților români ”întinează memoria eroilor maghiari”. Poliția a declanșat deja o anchetă pentru a-i identifica pe cei care au comis acest gest revoltător pe cele 52 de cruci din cimitirul militar dar și pe un monument.  Totul ar fi pornit de la un protest al liderului UDMR. “Este inadmisibil din punct de vedere politic şi ilegal din punct de vedere administrativ faptul că primăria localităţii Dărmăneşti din judeţul Bacău a alocat ilegal parcele pentru mormintele soldaţilor români în incinta cimitirului din Valea Uzului, localitate aflată în judeţul Harghita, fără să ceară permisiunea Primăriei Sânmartin, care administrează şi întreţine cimitirul”, potrivit scrisorii semnate de către preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, și trimisă premierului Viorica Dăncilă. Hunor a cerut să se oprească imediat construirea cimitirului, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Interesant:   România intră în spațiul Schengen

Cimitirul internațional care este contestat de liderii UDMR a fost înființat în 1926 de către Societatea Cultul Eroilor. Acolo au fost îngropați soldați germani, austrieci, unguri, români, sârbi, italieni iar în Al Doilea Război Mondial, au mai fost înmormântați militari români, ruși, germani. Acolo se află în total, 1.200 de eroi, dintre care 900 sunt necunoscuți. Lucrurile au luat o întorsătură neașteptată după 1990, când comunitatea maghiară coordonată de o asociație religioasă din Miercurea Ciuc, a amplasat fără autorizație aproape 700 de cruci cu însemne ale eroilor maghiari, în același timp cu distrugerea crucilor eroilor altor națiuni.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.