.

Criza de antibiotice din Uniunea Europeana, departe de a fi rezolvata

Distribuie prietenilor tai!

Asociatiile de pacienti din tarile Uniunii Europene afirma ca forurile europene trebuie sa faca mai mult pentru a rezolva criza antibioticelor.

Inca din luna octombrie, lipsesc antibiotice uzuale, inclusiv amoxicilina, folosite pentru infectiile bacteriene ORL si respiratorii la copii.

Asociatiile de pacienti atrag atentia ca inlocuirea amoxicilinei cu alte antibiotice, ca alternative, ar putea fi mai putin eficace si ar putea exista efecte adverse mai intense. In unele tari din Uniunea Europeana lipsesc si azitromicina si cefuroxima.

Oficialii de la Bruxelles au cerut fabricantilor de medicamente sa mareasca productia si incurajeaza statele membre sa permita folosirea unor medicamente care, poate, nu sunt autorizate pe piata nationala.

In ultimele saptamani, cererea de antibiotice si de anumite medicamente a crescut vertiginos, pe fondul inmultirii cazurilor de infectii respiratorii.

Criza antibioticelor e cauzata de faptul ca europenii au transferat acum niste ani productia de ingrediente generice in China si India, acolo fiind costuri de productie mai mici. Din cauza COVID, s-au inregistrat perturbari in lantul de aprovizionare si nici acum, dupa 3 ani de la izbucnirea pandemiei,  situatia nu s-a normalizat. In plus, fabricile din Europa se confrunta cu cresteri mari ale tarifelor la materii prime si utilitati din cauza razboiului din Ucraina.

Interesant:   „Medici romani banuiti de trafic de implanturi” – scandalul a ajuns in presa internationala

Romania a oprit, temporar, exporturile unor medicamente

Dupa ce a primit acordul Comisiei Europene, Romania a oprit temporar exportul unor antibiotice si antitermice cu administrare orala. Ministerul Sanatatii precizeaza ca exporturile se opresc pe o perioada de trei luni, pentru a acoperi, pe cat de mult posibil, cererea de pe piata interna.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.