.

Criterii de care să ții cont când cumperi bijuterii cu pietre prețioase

pexels-pixabay-266621
Distribuie prietenilor tai!

Bijuteriile cu pietre prețioase au o frumusețe aparte, de aceea sunt printre preferatele femeilor și bărbaților. Aceste accesorii nu doar că au un aspect unic, ci pun în valoare trăsăturile fizice ale purtătorului, ținuta și personalitatea.

Pentru că bijuteriile cu pietre prețioase sunt obiecte de valoare, pe care le poți păstra o viață, există câteva criterii de care merită să ții cont, înainte de achiziționare. Iată care sunt acestea, pentru o decizie informată!

Gândește-te la ce bijuterie vrei

În primul rând, trebuie să iei în calcul tipul de bijuterie pe care vrei să-l porți sau pe care dorești să-l faci cadou. Pentru că vorbim despre accesorii cu un preț ridicat, acest pas este esențial. Astfel, te poți încadra și în suma de care dispui, pentru a cumpăra bijuterii cu pietre prețioase.

Poți alege inele, coliere, brățări sau cercei, care să te pună în valoare oricând. Dacă le cumperi de pe un site de bijuterii online, citește cu atenție și descrierea produsului. Astfel, vei fi conștient de dimensiunea lor și de designul pe care îl dorești. Ca să eviți surprizele neplăcute, compară bijuteriile cu alte modele pe care le ai deja.

Interesant:   De ce rechizite ai nevoie la facultate: 5 piese esentiale

Informează-te!

De îndată ce ai decis asupra bijuteriei pe care vrei să o cumperi, informează-te despre prețuri, calitate și comerciant. Informarea are un rol esențial înainte de achiziționarea unui accesoriu cu pietre prețioase, mai ales în ceea ce privește furnizorul de bunuri.

Pentru a te asigura că beneficiezi de bijuterii sigure și de calitate, verifică dacă locul din care cumperi are autorizație ANPC. Conform legii, desfășurarea de operațiuni cu pietre prețioase necesită autorizare prealabilă. Autorizația sau copia sa trebuie să fie menționată pe site sau afișată într-un loc vizibil, dacă alegi bijuteriile direct din magazin.

Verifică înainte să cumperi

Continuă cu verificările! După ce ai comparat prețurile bijuteriilor cu pietre prețioase, informează-te în legătură cu livrarea sau modificarea bijuteriilor, în caz de nevoie. Orice ar fi, nu te lăsa atras de bijuterii cu preț mic, doar ca să realizezi achiziția repede.

Totodată, toate bijuteriile cu pietre prețioase trebuie să aibă marcă de certificare sau marcă de garanție. Când plasezi comanda, oferă toate datele cerute, pentru că vei fi contactat să o confirmi. Interesează-te și despre metodele de plată, pentru a o selecta pe cea mai convenabilă.

Interesant:   4 sfaturi pentru a alege un gin bun

Caută procesul de returnare a produselor

Cumperi bijuterii cu pietre prețioase de pe site-uri? Asigură-te că le poți returna într-o perioadă rezonabilă, dacă nu-ți plac sau nu ți se potrivesc. Mai mult, dacă ai comandat bijuterii create special pentru tine, oferă măsurile exacte.

Bijuteriile pot părea mai mari în fotografii decât în realitate, așa că merită să verifici dacă pe site există datele de contact și denumirea juridică a firmei, dacă aceasta produce accesoriile cu pietre prețioase.

Ține cont de calitatea pietrelor prețioase

Nu în ultimul rând, vei ține cont și de calitatea bijuteriilor pe care le cumperi. În funcție de tipul de piatră, poți lua în calcul greutatea, exprimată în grame sau carate. Tăietura pietrelor scumpe se evaluează prin prisma tipului de tăietură și a gradului de realizare a acesteia.

Puritatea este o altă caracteristică utilă pentru majoritatea pietrelor prețioase. În funcție de piatra prețioasă pe care o cumperi, prețul poate să scadă sau să crească. Culoarea este apreciată diferit, în funcție de natura pietrelor. Diamantele incolore diferă de rubin sau safir, pe care le poți alege într-o gamă variată de nuanțe.

Interesant:   5 lucruri de care să ții cont în alegerea jantelor

Orice bijuterii cu pietre prețioase ți-ar atrage atenția, evită achiziționarea produselor contrafăcute! Nu cumpăra niciodată de la comercianți ambulanți și asigură-te că locul din care le iei beneficiază de o autorizație pentru vânzarea accesoriilor din metale și pietre prețioase.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.