.

Creditul. Ajutor sau pericol?

credius_ucoz.ro
Distribuie prietenilor tai!

Cu totii avem nevoie de bani, insa educatia financiara din Romania nu este una foarte bine pusa la punct. Este motivul pentru care milioane de oameni sunt nevoiti sa traiasca dintr-un salariu minim pe economie si sa invete din mers cum sa administreze sume mici de bani.

Din pacate, atunci cand esti nevoit sa traiesti dintr-o suma mica de bani, chiar si in cazul in care esti o persoana foarte organizata si economa s-ar putea sa ajungi intr-un impas financiar.

Orice eveniment neprevazut (un eveniment medical, o defectiune la masina sau la electrocasnice) poate duce la ingreunarea situatiei.

Din fericire, exista din ce in ce mai multe solutii de imprumut. Bancile si IFN-urile (institutii financiare nebancare) reprezinta o varianta rapida de finantare, care promite cateva avantaje:

  • Posibilitatea de a imprumuta sume destul de mari de bani;
  • Posibilitatea de a rambursa acei bani in rate;
  • Posibilitatea de a imprumuta fara prea multa birocratie. Foarte multe institutii financiare acorda credite online rapide fara a solicita multe acte. De cele mai multe ori, cartea de identitate este singurul document care iti poate aduce banii de care ai nevoie;
Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

Cat de periculos este un credit?

In teorie, accesarea unui credit este o optiune benefica, prin care orice om isi poate detensiona situatiile neplacute. Pentru a obtine toate beneficiile creditului insa, trebuie sa te asiguri ca rambursezi sumele imprumutate la timp, conform contractului pe care l-ai incheiat cu institutia financiara.

Daca nu reusesti sa rambursezi la timp, cheltuielile generate pot fi substantiale, putand depasi cu mult suma pe care ai imprumutat-o.

Riscul cel mai mare, asadar, este acela de a intarzia si de a acumula dobanzi si penalitati.

Ce trebuie sa faci pentru a evita situatiile neplacute?

In primul rand, trebuie sa te informezi inainte de a accesa creditul. Citeste totul despre institutia financiara pe care ai ales-o, indiferent ca este banca sau IFN si asigura-te ca iti ofera flexibilitate maxima atunci cand vine vorba despre rambursarea sumelor imprumutate.

Multe institutii sunt flexibile in ceea ce priveste datele de rambursare si accepta intarzieri de cateva zile.

Interesant:   Securitatea în transportul de marfă: prevenirea furturilor și protejarea încărcăturii

Daca ai garantia ca imprumuti din locul potrivit, trebuie sa faci o analiza atenta a bugetului. Veniturile lunare trebuie sa iti asigure un stil de viata decent si in acelasi timp sa iti permita sa platesti ratele creditului. Dupa o astfel de analiza vei sti cu exactitate care este suma pe care ti-o permiti lunar si automat, vei putea calcula suma pe care o poti imprumuta.

Chiar daca iti permiti un imprumut mare, incearca sa nu soliciti o suma mai mare decat cea de care ai nevoie pentrru a-ti rezolva problemele urgente. Orice ban in plus inseamna dobanda in plus si risc mai mare de intarzieri.

 

Cu cateva reguli bine stabilite, orice credit poate fi un instrument eficient, care poate pune bazele unei vieti confortabile. Nu face imprumuturi, asadar, fara sa ai toate aceste reguli foarte clar enuntate!

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.