.

COVID la palat: regele si regina Suediei si Marele Duce de Luxemburg sunt pozitivi

Distribuie prietenilor tai!

Coronavirusul nu ocoleste nici capetele incoronate. Intr-o singura zi, doua monarhii au anuntat cazuri de COVID chiar in varful piramidei. Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei si sotia lui, regina Silvia,  vaccinati cu trei doze, au COVID.  De asemenea, Marele Duce Henri de Luxemburg, e pozitiv la COVID.

Palatul Regal al Suediei a anuntat ca regele si regina Suediei, vaccinati cu trei doze, prezinta simptome usoare si se simt bine. Regele Gustaf al XVI-lea are 75 de ani, iar sotia lui, regina Silvia, are 78 de ani. Cei doi s-au plasat în autoizolare. Personalul casei regale incearca sa identifice persoanele cu care suveranii scandinavi au intrat in contact in perioada recenta. Dupa o toamna calma epidemiologic, Suedia se confrunta cu o perioada de infectari record:  peste 11.000  noi cazuri COVID pe zi.

Varianta Omicron s-a raspandit foarte repede in Suedia, in special in zonele urbane. Oamenii de stiinta estimeaza ca Omicron reprezinta cel putin jumatate din totalul infectarilor inregistrate in mai multe regiuni suedeze, inclusiv in capitala tarii, Stockholm.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Guvernul suedez a inasprit restrictiile privind reuniunile publice si i-a indemnat pe toti angajatii sa lucreze de acasa. De notat, insa, ca restrictiile din Suedia raman printre cele mai lejere din Europa.

Marele Duce de Luxembourg e si el pozitiv

Marele Duce Henri, seful ducatului Luxemburgului, e pozitiv la coronavirus. In varsta de 66 de ani, Marele Duce are simptome usoare si a intrat in izolare. El se afla in Palatul Berg, in estul tarii. Nu s-a precizat daca sotia lui, Marea Ducesa Maria Teresa, e si ea pozitiva. Marele Duce isi va continua activitatea, dar de la distanta. Va participa, prin legatura video, la ceremonia de depunere a juramantului a unor noi ministri. Si micul ducat se confrunta cu un numar record de infectari zilnice, puse pe seama mutatiei Omicron. Potrivit studiilor, Omicron e de o contagiozitate fara precedent, insa provoaca forme usoare de boala, intrucat ramane in sistemul respirator superior, nu coboara spre plamani.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.