.

Coronavirusul a ajuns la New York via Europa

Distribuie prietenilor tai!

Noul coronavirus a început să se răspândească la New York în luna februarie, înainte de începerea testelor de depistare în masă, iar tulpina pare să fi venit din Europa, a anunţat o echipă de geneticieni.
Reconstituirea lanţului de transmitere a virusului responsabil de pandemia de COVID-19 ar fi utilă pentru conturarea răspunsului autorităţilor la viitoare epidemii, spun cercetătorii.
‘Este interesant că, în acest stadiu, majoritatea (cazurilor) par să fi venit din Europa, ceea ce se explică, fără îndoială, prin faptul că noi am suspendat zborurile dinspre China’, a declarat pentru AFP Adriana Heguy, genetician la Universitate New York şi responsabilă a studiului.
Oamenii de ştiinţă au realizat secvenţierea virusurilor din 75 de eşantioane prelevate din cavităţile nazale ale pacienţilor din trei spitale newyorkeze.
Toate virusurile suferă mutaţii permanente prin replicare, iar fiecare ciclu provoacă mici erori, care le permit cercetătorilor să reconstituie un fel de ‘arbore genealogic’ pentru a stabili itinerariul virusului.
Primul pacient analizat nu călătorise în străinătate, prin urmare a fost contaminat în comunitate.
‘Observând modificările specifice din virusul său, am putut spune, cu o mare probabilitate, că venea din Anglia’, a declarat cercetătoarea.
Interesul acestor cercetări genetice este şi de ordin clinic, în ideea ca medicii pot ajunge să observe că anumite tulpini provoacă forme mai severe ale bolii COVID-19, care necesită tratamente diferite.
Echipa newyorkeză îşi propune să continue programul de secvenţiere şi să ajungă la 200 eşantioane pe săptămână, pentru a realiza o bibliotecă cu mii de de genomuri. Multe alte centre de cercetare din lume procedează la analize similare şi introduc datele în baze comune.

Interesant:   Razboiul din Ucraina schimba rutele heroinei catre UE
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.