.

Coronavirus: Regele și regina Norvegiei, izolați la domiciliu

Distribuie prietenilor tai!

Regele Harald al V-lea al Norvegiei şi regina Sonja, care săptămâna trecută au efectuat o vizită de stat de trei zile în Iordania, au fost izolaţi la domiciliu începând de joi, ca parte a noilor măsuri guvernamentale pentru a limita răspândirea coronavirusului, transmite DPA într-o corespondenţă din Stockholm.
Nici regele, nici regina nu au simptome de boală.
Anterior, ministrul norvegian al sănătăţii, Bent Hoie, a anunţat că fiecare persoană care a călătorit în afara regiunii nordice începând cu 27 februarie trebuie să intre în izolare la domiciliu timp de 14 zile.
Primul ministru Erna Solberg a anunţat joi primul deces din Norvegia – o persoană în vârstă – din cauza Covid-19.

Închiderea graniţelor pentru a combate răspândirea noului coronavirus va fi probabil necesară, dar o astfel de măsură va trebui să fie decisă la nivel european, a declarat joi seara preşedintele francez Emmanuel Macron.
”Vom avea, fără îndoială, măsuri de control, de închidere a frontierelor, dar va fi necesar să le luăm la scară europeană”, a declarat preşedintele francez într-o alocuţiune televizată privind epidemia de coronavirus.

Interesant:   Razboiul din Ucraina schimba rutele heroinei catre UE

Numărul de persoane infectate cu noul tip de coronavirus în Regatul Unit se situează “probabil” între 5.000 şi 10.000 de persoane, a estimat joi guvernul britanic, anunţând noi măsuri pentru stăvilirea pandemiei.
Dacă numărul de cazuri înregistrate este de 590, “avem probabil între 5.000 şi 10.000 de persoane infectate în prezent”, a declarat consilierul ştiinţific al guvernului, Patrick Vallance, în timp ce Regatul Unit al Marii Britanii încearcă să întârzie vârful crizei.
“Suntem pe o traiectorie care ne arată că suntem cu patru săptămâni în urma Italiei şi altor ţări europene”, a adăugat el.
Premierul britanic Boris Johnson a anunţat joi trecerea la o nouă fază a planului său de acţiune, menit să întârzie vârful crizei, în scopul de a uşura povara de pe umerii serviciilor de sănătate.
“Aceasta este cea mai gravă criză de sănătate publică din această generaţie”, a declarat el în timpul unei conferinţe de presă la Downing Street.
Regatul Unit nu preconizează în acest stadiu să interzică reuniunile în masă sau să închidă şcolile, a adăugat el.
În mod concret, guvernul britanic le recomandă tuturor celor care prezintă simptome, chiar şi uşoare, să se autoizoleze pentru şapte zile.
Comisia Electorală i-a scris guvernului pentru a-i recomanda amânarea până la toamnă a alegerilor locale prevăzute să aibă loc în mai, printre care se numără cele pentru primăria Londrei, a anunţat aceasta pe Twitter.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.