.

Coronavirus: 41 de morți în Italia, într-o singură zi

Distribuie prietenilor tai!

Numărul deceselor provocate de coronavirusul COVID-19 a crescut în Italia la 148 şi cel al cazurilor confirmate la 3.858, a anunţat joi Protecţia Civilă italiană, acest nou bilanţ arătând că răspândirea coronavirusului nu dă semne de încetinire.
Numărul persoanelor spitalizate este de 2.141, dintre care 351 sunt la terapie intensivă, în timp ce 1.155 prezintă simptome uşoare, iar 414 sunt considerate vindecate.
Precedentul bilanţ, anunţat miercuri, indica 107 morţi şi 3.089 infectări.
Italia este acum pe locul doi în lume, după China, în privinţa numărului deceselor provocate de noul coronavirus.
Cele mai multe cazuri rămân concentrate în nordul Italiei, respectiv 2.251 în Lombardia, 698 în Emilia Romagna şi 407 în Veneto, dar toate regiunile ţării au raportat cazuri de infectare, inclusiv Valle d’Aosta, care până miercuri nu avea niciunul confirmat.
Guvernul condus de premierul Giuseppe Conte a adoptat miercuri seară un decret lege cu măsuri excepţionale menite să limiteze epidemia.
S-a decis închiderea temporară a şcolilor, universităţilor, teatrelor şi cinematografelor, fiind de asemenea suspendate evenimentele publice care nu permit menţinerea unei distanţe de siguranţă între participanţi.
Populaţiei i s-a recomandat să evite îmbrăţişările şi saluturile prin strângeri de mână, să menţină faţă de alte persoane o distanţă de siguranţă de ”cel puţin un metru”, iar persoanele în vârstă sau care au o sănătate precară să evite pe cât posibil părăsirea domiciliului.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.