.

Coreea de Nord pune pe jar (din nou) intreaga lume

Distribuie prietenilor tai!

Nord-coreenii au lansat mai multe proiectile, inca neidentificate, la nici o saptamana dupa ce au testat doua noi rachete cu raza scurta de actiune.

Serviciile secrete din Coreea de Sud au precizat ca proiectilele au fost lansate de pe peninsula Hodo, pe coasta de est a Coreii de Nord.

Acum 6 zile Kim Jong Un a testat doua noi rachete

Cele doua rachete au zburat aproximativ 600 de kilometri, dupa care au ajuns in mare. A fost prima lansare de rachete balistice,  dupa ce liderul nord-coreean Kim Jong Un ii promisese presedintelui Donald Trump – intr-o intalnire in zona demilitarizata care separa peninsula coreeana –  ca va revigora dialogul privind denuclearizarea statului comunist.

Dupa cum au anuntat experti militari sud-coreeni, ar fi vorba despre varianta nord-coreeana a rachetelor rusesti Iskander – rachete balistice sol-sol, cunoscute sub numele de KN-23.  Nu se stie, deocamdata, daca proiectilele lansate acum sunt acelasi tip de rachete.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Astfel de teste ar putea sa mai aiba loc in curand

Expertii spun ca lansarile de proiectile/rachete cu raza scurta de actiune sunt modul in care regimul comunist de la Phenian raspunde exercitiilor militare comune SUA-Coreea de Sud, care vor avea loc in luna august. De asemenea, pana incep manevrele si pe tot parcursul lor, e posibil ca liderul Kim Jong Un sa mai ordone si alte teste.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.