.

Conservatorii lui Boris Johnson conduc in sondajele pre-electorale

Distribuie prietenilor tai!

Premierul britanic Boris Johnson are un avans de 8 pana la 15 procente in fata de rivalul sau de la Partidul Laburist, Jeremy Corbyn. Alegerile anticipate au loc pe 12 decembrie.

Conservatorii spera sa obtina un scor confortabil, care sa le permita sa duca la bun sfarsit iesirea din Uniunea Europeana. Brexit-ul ar urma sa aiba loc pe 31 ianuarie. Unii analisti de la Londra spun insa ca sondajele sunt destul de imprecise si ca diferenta ar putea fi mult mai mica. Daca nu are o majoritate solida, Boris Johnson nu va putea debloca Brexit-ul.

Urmatoarele zile sunt cruciale

Sociologii spun ca urmatoarele zile sunt cruciale si ca unii alegatori, desi in mod traditional voteaza Partidul Conservator, joi, pe 12 decembrie, ar putea vota cu laburistii din simplul motiv ca nu vor iesirea din Uniunea Europeana. In plus, masuratorile pre-electorale au dat gres in ultimii ani, atat la alegerile anticipate, convocate de Theresa May, cand sustinerea pentru laburisti a fost subestimata, cat si la referendumul propriu-zis pe tema Brexit. In iunie 2016, sondajele dadeau ca sigura victoria taberei pro Uniunea Europeana.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Ultimul duel televizat

La ultima confruntare televizata Johnson-Corbyn, premierul a spus din nou ca Brexit-ul, amanat de trei ori, se va produce pe 31 ianuarie, daca partidul sau va avea o majoritate clara in Camera Comunelor. Laburistul Jeremy Corbyn a promis electoratului ca in primele 6 luni de la eventuala sa victorie va organiza un nou referendum.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.