.

Congresul SUA a marcat 25 de ani de Parteneriat Strategic cu România

Distribuie prietenilor tai!

Legislativul american a marcat oficial aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre România şi Statele Unite prin introducerea unei rezoluţii dedicată României în Congresul SUA, conform unui comunicat de presă emis joi de Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Această rezoluţie a fost introdusă de cei doi copreşedinţi ai Grupului de prietenie cu România din Congresul Statelor Unite ale Americii, membrii Camerei Reprezentanţilor Mike Turner şi Debbie Dingell, care reprezintă cele doua mari partide americane, Republican şi Democrat.

Ambasada României la Washington a organizat, la 12 iulie, un eveniment în Capitoliul american pentru a marca introducerea rezoluţiei, cu participarea mai multor membri ai Congresului american şi a unor membri ai Parlamentului României, ai comunităţii româneşti şi ai mediului de afaceri româno-american.

Rezoluţia introdusă în Congresul american reafirmă “legăturile apropiate dintre România şi Statele Unite, bazate pe un angajament comun faţă de libertate, democraţie, statul de drept şi prosperitate economică” şi recunoaşte eforturile României de a sprijini Ucraina în contextul invaziei ilegale şi neprovocate a Rusiei, notând că “România oferă asistenţă critică poporului ucrainean, oferind refugiu şi rute de trecere pentru cei peste un milion de ucraineni care au fugit în faţa invaziei Rusiei”.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a punctat importanţa Parteneriatului Strategic pentru parcursul euro-atlantic al României, pentru integrarea în NATO, pentru consolidarea democraţiei şi a economiei româneşti: “Acest parteneriat a fost încheiat între guvernele noastre, însă este şi un parteneriat între cetăţenii noştri. Este o poveste de succes. Povestea nu ar fi însă completă fără recunoaşterea rolului extraordinar pe care Congresul american şi fiecare dintre cei prezenţi l-au jucat în ultimii 25 de ani în formarea, încurajarea şi promovarea legăturilor puternice dintre statele noastre”.

Mai mulţi membri ai Senatului şi ai Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite au fost prezenţi şi au adresat câteva cuvinte la evenimentul organizat în clădirea Capitoliului cu prilejul introducerii rezoluţiei în Congres, atât republicani – senatorul Rob Portman, reprezentanţii Mike Turner (copreşedinte al Grupului de Prietenie cu România şi liderul republican al Comitetului pentru Intelligence), Michael McCaul (liderul republican al Comitetului pentru Relaţii Externe), Robert Aderholt, cât şi democraţi – reprezentanţii Eric Swalwell, Bill Keating (preşedinte al subcomitetului pentru Europa, energie, mediu şi cyber din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe), Elissa Slotkin, John Sarbanes, printre alţii.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.