.

Comportamente care ne ajuta sa ne intarim sistemul imunitar

Distribuie prietenilor tai!

Starea de sanatate si rezistenta la infectii si boli sunt, in mare parte, rezultatul alimentatiei si odihnei, dar si prin atitudine ne putem intari organismul. Mai ales acum cand urmeaza sezonul mai rece si suntem mai predispusi la imbolnaviri.

Iata cateva aspecte din viata de zi cu zi, pe langa alimentatie si somn, de care trebuie sa tinem seama pentru a fi cat mai sanatosi.

Stresul

Stresul cronic depria sistemul imunitar si creste riscul unor boli. Daca suntem stresati, ne creste nivelul de catecocalmine, adica dopamina, adrenalina si noradrenalina. De asemenea, creste nivelul celulelor care distrug limfocitele T, cu un rol extrem de important in sistemul imunitar. Astfel, daca sistemul imunitar are de suferit, ne putem imbolnavi mai des de infectii respiratorii: raceli, gripa, COVID. Puteti combate stresul, printre altele, cu exercitii de respiratie profunda, meditatie, activitate fizica si relaxare.

Fiti implicati social

Interesant:   Cauzele comune ale entorselor și modul în care pot fi prevenite

Daca aveti un cerc mare de prieteni si o viata sociala, veti fi mai sanatosi. Studiile arata ca singuratatea si izolarea sociala dauneaza sanatatii. Oamenii cu multi prieteni si cunostinte au tendinta de a trai mai mult decat singuraticii.

Atitudinea conteaza !

Daca gandim pozitiv si suntem intr-o stare de armonie interioara, sistemul imunitar are numai de castigat. Nu degeaba exista expresia “il mananca gandurile”. Starea mentala, gandurile pe care le avem isi lasa amprenta asupra fizicului nostru si asupra sanatatii organelor vitale. Indiferent de situatie, incercati sa vedeti jumatatea plina a paharului. Nu putem controla evenimentele din viata noastra, insa putem controla modul in care reactionam la ele.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.