.

Comisia Europeana va sanctiona Romania fiindca nu ia masuri anti-poluare

Distribuie prietenilor tai!

Romania e pasibila de sanctiuni in doua dosare: reducerea emisiilor generate de mai multi poluanti atmosferici si nerespectarea directivelor UE privind reteaua Natura 2000.

Comisia Europeana avertizeaza Romania ca poate ajunge sa plateasca amenzi imense pentru ca nu respecta angajamentele de reducere a unor poluanti atmosferici, asa cum impune Directiva  2016/2284.  Alaturi de Romania, sunt avertizate inca 13 state ale Uniunii. Amoniacul (provenit din sectorul agricol) este poluantul in legatura  cu care majoritatea acestor state membre nu isi respectă obligatiile. Prin urmare, Comisia trimite scrisori de punere in intarziere celor 14 state membre, care au acum la dispozitie doua luni pentru a raspunde si a remedia deficiențele semnalate.

Protectia naturii: Comisia solicita Romaniei sa isi puna la punct reteaua Natura 2000

Comisia solicita Romaniei sa asigure o protectie adecvata a habitatelor si a speciilor de interes pentru UE prin desemnarea siturilor Natura 2000. Statele membre s-au angajat sa dezvolte o retea europeana Natura 2000 coerentă. Directiva Habitate impune statelor membre să propună Comisiei situri adecvate de importanta comunitara si obliga tarile UE sa protejeze si sa readuca la un stadiu corespunzator de conservare habitatele care joaca un rol vital pentru biodiversitate. Romania nu a propus inca toate siturile pe care ar fi trebuit sa le propuna, iar cele pe care le-a propus nu includ in mod adecvat diversele specii si tipuri de habitate care necesita protectie. In consecinta, Comisia a decis sa emita un aviz motivat adresat Romaniei, care are la dispozitie doua luni pentru a raspunde si a lua masurile necesare. In caz contrar, Comisia poate decide sa sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene cu privire la acest caz.

Interesant:   Klaus Iohannis la Summitul NATO, dupa cascadoria politica a candidaturii la sefia Aliantei

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.