.

Comisia Europeană lansează o nouă procedură de infringement contra Poloniei

Distribuie prietenilor tai!

Comisia Europeană a lansat o nouă procedură de infringement împotriva Poloniei în legătură cu situaţia judecătorilor. De asemenea, Executivul de la Bruxelles a lansat un “proces de reflecţie” cu privire la statul de drept în Uniunea Europeană şi posibilele modalităţi de acţiune pe viitor. “CapacitateaUniunii de a respecta statul de drept este esenţială, acum mai mult decât oricând. În primul rând, pentru că este vorba despre valorile noastre fundamentale, despre cine suntem. În al doilea rând, deoarece funcţionarea UE în ansamblul său depinde de respectarea statului de drept în toate statele membre. Acum a venit momentul să reflectăm, împreună cu toate instituţiile, cu toate statele membre şi cu diferite autorităţi şi părţi interesate, la modalităţile de apărare şi de consolidare a statului de drept în Uniune”, a declarat prim-vicepreşedintele Frans Timmermans.

Anul trecut, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că Polonia trebuie să suspende imediat aplicarea noii legi privind reducerea vârstei de pensionare a judecătorilor Curţii Supreme. În iulie, Comisia Europeană lansase o primă procedură de infringement împotriva Poloniei în legătură cu sistemul său judiciar, argumentând că schimbările iniţiate de Varşovia subminează principiul independenţei acestui sistem, inclusiv inamovibilitatea magistraţilor. Executivul comunitar a afirmat atunci că reducerea vârstei de pensionare a judecătorilor Curţii Supreme poloneze de la 70 la 65 de ani este “incompatibilă cu dreptul Uniunii”.

Interesant:   Presedintele Iranului, Ebrahim Raissi, mort intr-un accident de elicopter

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.