.

Coalitia merge mai departe

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, e multumit de explicatiile pe care le-a dat presedintele UDMR, Kelemen Hunor, dupa discursul lui Viktor Orban de la Baile Tusnad.

Premierul Ciuca afirma ca explicatiile liderului UDMR permit mentinerea stabilitatii politice si a functionarii coalitiei de guvernare. La ultima sedinta a coalitiei, Kelemen Hunor a dat explicatii care permit functionarea coalitiei pe mai departe.

Dupa ce premierul maghiar a declarat la Baile Tusnad ca europenii nu trebuie sa se amestece cu alte rase, iar Kelemen Hunor nu a reactionat, au fost tot mai multe voci care cereau excluderea UDMR de la guvernare. Au fost zvonuri insistente ca actuala coalitie aflata la guvernare se va rupe. Acum insa, premierul Nicolae Ciuca a clarificat situatia: coalitia merge mai departe.

“A fost un angajament al nostru, al tuturor, sa ii solicitam presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, explicatii. Explicatiile au cuprins trei puncte principale. Primul a fost acela ca dumnealui nu a participat la acea activitate, al doilea,  ca nu poate sa fie invinuit pentru ceea ce au spus altii si al treilea punct, a fost vorba de elemente, de comentarii de nuanta pe care dumnealui le va explica personal. Ceea ce este important si consider ca trebuie comunicat este faptul ca, din discutiile pe care le-am avut, a reiesit foarte clar ca nici dumnealui, nici UDMR nu se indeparteaza de la valorile si principiile democratice euro-atlantice. Este o explicatie care, in momentul de fata ne permite sa mentinem stabilitatea politica si functionarea coalitiei” – a precizat Nicolae Ciuca, intr-o conferinta de presa la Sinaia.

Interesant:   Klaus Iohannis la Summitul NATO, dupa cascadoria politica a candidaturii la sefia Aliantei

Scandalul de la Satu Mare

Ciucă a mai spus ca decizia filialei judetene PNL Satu Mare de a renunta la functiile de conducere din administratia locala din cauza unor neintelegeri cu UDMR nu are niciun impact asupra stabilitatii coalitiei de guvernare. “PNL este un partid care asigura autonomia functionarii si deciziei la nivelul fiecarei filiale. Ca atare, fiecare presedinte de filiala si fiecare Birou judetean are acest drept de a lua decizii, astfel incat sa poata sa gestioneze situatia politica pe plan local” – a afirmat liderul PNL.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.