.

Clauze ciudate din contractele marilor fotbalisti

Distribuie prietenilor tai!

Contractele pe care starurile din fotbal le incheie cu cluburile la care evolueaza sunt secrete bine pazite. Doar cateva persoane stiu, de regula, ce contin aceste documente.

Contractele contin intotdeauna clauze personalizate, in functie de pretentiile jucatorilor sau ale clubului. Punctul cel mai intens negociat este suma de plata, in cazul in care un jucator vrea sa schimbe clubul. Dar pe langa acest punct-cheie, mai sunt diverse clauze, iar unele de-a dreptul bizare.

Mirror.co.uk scrie ca atacantul german Giuseppe Reina a cerut, si a obtinut prin clauza contractuala, ca pentru fiecare an de contract, clubul sau, Arminia Bielefeld, sa-i construiasca o casa. Presa engleza afirma ca, in lipsa unor precizari clare, clubul i-ar fi construit case, dar din LEGO. Nu se stie daca aceasta ultima parte e folclor sau chiar e adevarata.

Lui Dennis Bergkamp nu-i place sa zboare. Este motivul pentru care nu prea l-am vazut in meciuri in deplasare. In contractul incheiat cu Arsenal avea o clauza clara – nu va zbura niciodata cu avionul.

Interesant:   Fostul selecţioner al nationalei, Mirel Radoi, e noul antrenor principal al Universitatii Craiova

Cand a plecat de la Liverpool la Barcelona, lui Luis Suarez i s-a pus in vedere, in contract, sa nu muste. E o clauza speciala, introdusa dupa ce Suarez si-a muscat de cateva ori adversarii pe teren.

Sarbul Matija Nastasic afirma ca cel mai bine joaca in ghetele Nike. Asa ca in momentul in care s-a transferat la FC Schalke a aparut o problema, intrucat clubul german semnase cu Adidas. Nastasic insa a venit cu adeverinta de la medic ca nu poate juca decat in ghete Nike. Si a cerut intr-o clauza speciala sa fie lasat sa joace in Nike.

Mare iubitor de petreceri si de cluburi de noapte, Ronaldinho ar fi avut cu Barcelona un contract care includea si o clauza prin care avea voie sa iasa la distractie cel putin de doua ori pe saptamana.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.