Tot mai multi medici americani recomanda consumul de ciuperci, o sursa inepuizabila de multivitamine naturale. Cand sunteti in supermarket, nu mai mergeti la raionul de suplimente alimentare, ci la cel de legume, pentru a va cumpara ciuperci.
Ciupercile sunt foarte bogate in multi dintre nutrientii de care corpul nostru are nevoie : vitaminele B – inclusiv acidul pantotenic (B5), niacina (B3) si riboflavina (B2), plus cupru si selenium. De asemenea, ciupercile contin proteine, fibre, potasiu, vitamina D, calciu. Desi contin 90 la suta apa, iata ca ciupercile sunt o adevarata comoara.
In plus, ciupercile au proprietati antibacteriene. Pot ajuta la scaderea colesterolului si sunt bune pentru sistemul imunitar. Studii recente arata si ca ciupercile previn boala Parkinson, Alzheimer, tensiunea arteriala mare si cancerul.
De asemenea, ciupercile avand mult potasiu, sunt benefice pentru inima, muschi si nervi. Unele soiuri de ciuperci, portabella, contin la fel de mult potasiu ca bananele. Pe de alta parte, ciupercile porcini (numite si hribi cenusii) abunda in antioxidanti (glutation si ergotionina) asadar ne ajuta sa incetinim procesul de imbatranire.
Ciupercile ajuta la scaderea in greutate
Ciupercile ne pot ajuta sa scapam de cateva kilograme in plus, datorita faptului ca ne asigura o hrana fara calorii. Nu in ultimul rand, ciupercile pot inlocui carnea, de multe ori. Deci putem manca la fel de sanatos, dar cu bani mai putini. Ciupercile trebuie consumate mai ales pregatite la gratar sau la microunde, mai putin prajite, intrucat isi pierd din proprietati.
Manuela