Ciuma galbenă s-a întors la locul faptei: Beijingul intră în carantină din cauza Covid-19

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Autoritățile comuniste de la Beijingul a anunţat astăzi că un cartier al capitalei Chinei a intrat în carantină și a fost izolat după ce au fost confirmat oficial mai multe cazuri de Covid-19. Iată că, la 8 luni de la ”victoria” anunțată de China cu maladia pe care chiar ea a răspândit-o în toată lumea, virusul ucigaș se întoarce de unde a plecat.

În acest moment, comuniștii chinezi luptă cu mai multe focare de Covid-19 pe tot teritoriul țării, la trei săptămâni după ce au sărbătorit fără măsuri de protecție intrarea în anul 2021. Mai dificil pentru ei e faptul că peste alte trei săptămâni este ANul Nou Chinezesc și în aceste condiții devin imposibile orice manifestații, nemai vorbind de tradiționalele reuniuni de familii și celebra migrație a sute de milioane de persoane.

Zeci de mii de persoane, izolate

Oficialii chinezi au anunțat oficial că sunt câteva zeci de mii de persoane izolate și în carantină. Dar astfel de comunicate trebuie înmulțite cu 10 sau chiar cu 100 pentru a afla adevărata realitate. Asta în condițiile în care cartierul respectiv are 1,6 milioane de locuitori, adică aproape cât Bucureștiul. Ceea ce înseamnă că situația este destul de îngrijorătoare pentru China, care tocmai se lăuda cu o revenire economică.

Interesant:   CEDO cere Moscovei eliberarea din închisoare a lui Aleksei Navalnîi

Persoanele care doresc să părăsească Beijingul trebuie să solicite o autorizaţie specială şi să prezinte un test negativ pentru noul coronavirus, efectuat în ultimele trei zile, au precizat autorităţile locale. Adunările de peste 50 de persoane sunt interzise provizoriu în Daxing, ceremoniile de nuntă trebuie amânate, iar elevii de la grădiniţă până la gimnaziu trebuie să rămână acasă.

Districtul găzduieşte unul dintre cele două aeroporturi internaţionale ale oraşului.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.