.

Cioloș și-a făcut REPER și a plecat din USR

Distribuie prietenilor tai!

Europarlamentarul Dacian Cioloş şi-a anunţat, marţi, plecarea din USR, informând că se alătura unui nou proiect politic.

Fostul preşedinte al USR a precizat, într-o postare pe Facebook, că în Partidul REPER i se vor alătura europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa şi Dragoş Tudorache.

“Noul proiect politic REPER este încărcat de viziunea că există un public în România care preţuieşte moderaţia, care are nevoie de soluţii, care are nevoie de oameni şi proiecte, care este gata să depăşească starea de conflict permanentă şi dispus să asculte înainte de a propune direcţii şi soluţii. Am crezut mereu că cine seamănă vânt culege furtună şi poate că formaţia mea de agronom m-a educat să am răbdare şi să cultiv în loc de a distruge. Politic poate părea un pariu, dar viaţa nu e doar politică, ci o cursă lungă în care răbdarea şi puterea de a lupta sunt mai importante decât conflictul şi frica de irelevanţă”, a scris Cioloş.

Interesant:   Fostul ministru Adrian Chesnoiu a rămas fără imunitate

El a adăugat că îşi doreşte să construiască proiecte şi să deschidă scena politică pentru cei care vor să participe la viaţa societăţii, “fără teama” că se vor alătura oameni noi şi dornici de muncă.

Totodată, Dacian Cioloş le-a mulţumit colegilor din USR pentru energia pe care au pus-o “în slujba unor idealuri curate şi corecte”, transmiţându-le mult succes, cu convingerea că “mai devreme sau mai târziu” se vor reîntâlni.

“Îmi este imposibil să găsesc o formulă prin care să exprim pe de-a-ntregul ceea ce simt în aceste momente. Cu siguranţă despărţirea de USR îmi lasă un gust amar şi o uriaşă cantitate de tristeţe. În acelaşi timp, nu vreau să renunţ la speranţa că există o soluţie politică prin care să oferim electoratului din România un mod de a face politică moderată care să reflecte o stare de spirit diferită faţă de ceea ce a primit în ultimele decenii. Sunt optimist de felul meu şi cred că mai presus de orice e important să păstrăm speranţa că putem depăşi obstacolele, iar vocaţia noastră principală este de a construi o lume mai bună. Iar acest lucru nu se face vorbind doar în mici cercuri închise de prieteni, ci stabilind punţi cu societatea civilă, muncitorii, antreprenorii şi cu celelalte forţe politice chiar dacă avem diferite viziuni despre viitor”, a completat fostul lider al USR.

Interesant:   Fostul ministru Adrian Chesnoiu a rămas fără imunitate

Cioloş a menţionat că nu şi-a dorit “cu orice preţ” să fie preşedintele USR, a căutat o “soluţie politică rezonabilă” care să afecteze cât mai puţin “taberele” din partid, dar “nu a găsit înţelegere”. Potrivit acestuia, “negocierile politice sunt mereu soluţia cea mai bună pentru a rezolva o situaţie conflictuală”, dar e imposibil de negociat cu cineva care “nu vede decât duşmani” în jurul său.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.