.

Cinci sfaturi pentru organizarea unui eveniment în aer liber de succes

ben-rosett-nYugmV-SY6s-unsplash
Distribuie prietenilor tai!

Fie că vorbim despre un concert, un eveniment corporate sau despre o nuntă în grădină – întotdeauna evenimentele în aer liber sunt binevenite, pentru că le oferă invitaților ocazia de a se simți bine, aproape de natură. Însă, oricare dintre aceste evenimente în aer liber trebuie să respecte anumite reguli, pentru ca rezultatul final să fie unul pe măsura așteptărilor. Așa că iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să organizezi o petrecere în aer liber reușită.

Obține toate autorizațiile necesare

Înainte de a începe organizarea pentru un eveniment în aer liber, trebuie să verifici dacă poți obține toate autorizațiile pentru a derula o astfel de activitate. În general, majoritatea petrecerilor și festivalurilor au de suferit din cauza faptului că autorizațiile nu sunt semnate corespunzător. De asemenea, ar trebui să analizezi legislația locală, astfel încât să știi până la ce oră este permisă muzica la un nivel ridicat. Totodată trebuie să verifici toate aspectele care țin de siguranța publicului și restricțiile privind amenajarea locației. Dacă îți dorești să organizezi un eveniment de mare amploare a fi indicat să discuți cu autoritățile înainte.

Caută o locație potrivită

Locația poate influența extrem de mult succesul unui eveniment în aer liber. Așa că dacă îți dorești să organizezi o petrecere memorabilă, trebui să iei în calcul o locație spectaculoasă, care să se potrivească în același timp cu tema evenimentului. De asemenea, înainte de a închiria o locație, ar fi indicat să vezi mai multe spații, astfel încât să alegi cadrul potrivit. Spre exemplu, dacă îți dorești ca invitații tăi să se bucure de un apus de poveste poți căuta o locație pe malul unui lac, sau pe plajă. Totodată trebuie să iei în calcul și provocările pe care ți le poate aduce o anumită locație. Vântul, umiditatea, insectele, canicula sau ploaia pot fi doar câteva dintre lucrurile care ți-ar putea da planurile peste cap.

Angajează un personal profesionist

Pentru un eveniment  în aer liber reușit vei avea nevoie de un personal profesionist, care să se ocupe de invitați și să se asigure că aceștia au parte de o atmosferă inedită. În primul rând, vei avea nevoie de câțiva barmani cu experiență, care să pregătească cocktailuri exotice pentru oaspeți. Iar dacă vrei să organizezi un eveniment de lux în aer liber, ai putea să le asiguri invitaților tăi o experiență gastronomică unică, apelând la ajutorul unei echipe de bucătari profesioniști. De asemenea, vei avea nevoie de ospătari, care să se plimbe printre mesele invitaților cu diferite gustări sau băuturi. Iar pentru o seară de neuitat, ar fi ideal să te gândești și la momentele artistice ale petrecerii. Așa că îți recomandăm să alegi un band de coveruri sau un DJ cu experiență, care să știe cum să îi aducă pe ringul de dans pe invitați.

Un décor inedit

În general, locațiile în aer liber sunt mult mai ofertante pentru evenimente, atât din punct de vedere estetic, cât și în ceea ce privește capacitatea. Însă, pe lângă decorul natural, poți aduce și câteva elemente artificiale, care să creeze o atmosferă de poveste. Spre exemplu, poți opta pentru sfeșnice cu lumânări pe mese, pentru ghirlande cu leduri, sau pentru felinare de grădină. De asemenea, poți suplimenta spațiile de relaxare cu câteva canapele, perne sau lăzi din lemn. Iar dacă vrei să organizezi o experiență de neuitat pentru invitații tăi, poți alege un patinoar sintetic de la Waterboyz, care poate fi folosit chiar și în timpul verii, pentru că nu are nevoie de apă pentru funcționare. Poți să optezi pentru o astfel de atracție pentru organizarea unui festival sau chiar și pentru o petrecere în aer liber pentru copii.

Caută un echipament potrivit

Dacă vrei ca evenimentul tău în aer liber să se deruleze fără probleme vei avea nevoie de un echipament profesionist, care să mențină mâncarea caldă și băuturile reci pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, vei avea nevoie de un mobilier adecvat pentru invitați, iar dacă în cadrul evenimentului vei dori să prezinți anumite informații, ar trebui să te asiguri că ai un echipament audio-video potrivit. Nu uita să ții cont de temperaturile de afară. Dacă organizezi o petrecere în toiul verii s-ar putea să ai nevoie de ventilatoare, iar dacă evenimentul are loc toamna, atunci ar fi ideale câteva radiatoare sau surse de căldură mobile.

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre aspectele esențiale pentru organizarea unui eveniment în aer liber reușit. Indiferent de tematica și scopul evenimentului, este important să iei în calcul întotdeauna schimbările de temperatură, dar și factorii externi, precum vântul, insectele sau precipitațiile, care ți-ar putea încurca planurile.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.