.

Chinezii anulează ceremoniile de Anul Nou din cauza pandemiei

Distribuie prietenilor tai!

Autorităţile de la Beijing au anulat sărbătorile de Anul Nou chinezesc, cele mai importante din această ţară asiatică, în mai multe provincii în urma detectării unor focare restrânse de COVID-19 în unele dintre ele şi pentru a evita posibile contagieri, a informat luni presa centrală.

Au fost astfel anulate celebrările din provinciile Sichuan (centru), din provinciile de nord-est Liaoning şi Heilongjiang (unde au fost semnalate mai multe focare), precum şi cele de la Yunnan (sud), Hubei (centru-est şi din capitala Wuhan), Ningxia (vest), Gansu (centru-nord) şi Shanxi (centru).

Sunt de asemenea interzise celebrările şi în unele comitate din alte provincii, precum şi la Beijing unde autorităţile au anunţat deja săptămâna trecută că tradiţionalele festivităţi la care iau parte o mulţime de oameni şi expoziţiile nu vor avea loc de Anul Nou chinezesc pe 12 februarie.

Sărbători în case

Autorităţile au propus de asemenea ca în 24 de provincii ale ţării locuitorii să petreacă sărbătorile, fără să se deplaseze din locul de rezidenţă, cu scopul de a minimiza riscurile de contagiere în această perioadă de migraţie umană, când milioane de chinezi călătoresc spre locul de unde provin pentru a sărbători alături de familie.

Interesant:   Papa a cerut scuze populație indigene canadiene

Cu toate că, potrivit cifrelor oficiale publicate luni (673 de contagieri active în China continentală, dintre care 20 grave), China are situaţia relativ sub control, autorităţile nu vor să dea ocazia ca reuniunile de familie, tipice pentru această perioadă, să fie un prilej de deplasări masive şi să provoace un nou val de contagieri.

Astfel, companiile aeriene au suspendat zborurile de pasageri şi mărfuri din şi spre Shijiazhuang, capitala provinciei Hebei unde a fost decretată la 2 ianuarie o perioadă de izolare după detectarea a 369 de cazuri în acest oraş.

Autorităţile din Shijiazhuang, care au realizat teste ale acidului nucleic pentru COVID-19 celor 11 milioane de locuitori timp de 3 zile săptămâna trecută, au anunţat că vor efectua o nouă rundă de teste pe care prevăd să le încheie în decurs de două zile.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.