.

China taie capete după reapariția focarelor de Covid-19

Distribuie prietenilor tai!

China a demis mai mulţi oficiali locali dintr-o suburbie a Beijingului unde a izbucnit un focar de coronavirus la o mare piaţă, stârnind temeri privind un al doilea val în capitală.
Vicepremierul districtului Fengtai din sud-vestul capitalei, unde se află piaţa Xinfadi, Zhou Yuqing, a fost demis din funcţie pentru ‘neîndeplinirea sarcinilor’ şi este în prezent investigat, a relatat portalul de ştiri HK01, citând autorităţi locale.
Secretarul comisiei Partidului Comunist pentru municipalitatea Huaxiang, din districtul Fengtai, Wang Hua, şi managerul general al Xinfadi, Zhang Yuelin, au fost de asemenea demişi în urma apariţiei focarului.
Districtul Fengtai a fost plasat în “stare de război”, potrivit liderului local Chu Junwei: 11 cartiere au fost izolate şi au fost ridicate baraje rutiere.
Autorităţile au colectat peste 40.000 de probe de la locuitorii din aceste comunităţi, dar şi aproape 30.000 de probe de la persone care au vizitat Xinfadi în ultimele 14 zile. Până acum, circa 19.000 dintre aceste probe au fost supuse unor teste pe bază de acid nucleic.
China a raportat luni 49 de noi cazuri de coronavirus la nivel naţional, conform autorităţilor sanitare. Dintre aceste, 36 au fost diagnosticate la Beijing, care a raportat o creştere de 79 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele trei zile.
Xinfadi este cea mai mare piaţă de produse agricole din China în funcţie de valoarea tranzacţiilor şi asigură 90% din legumele şi fructele pentru locuitorii capitalei.   Autorităţile oraşului Beijing au decis, luni, să închidă din nou bazele sportive din capitala Chinei, între care renumita arenă “Cuib de Pasăre”, care a găzduit Jocurile Olimpice din 2008 şi Campionatele Mondiale de atletism din 2015, informează cotidianul L’Equipe.
Această măsură a fost decisă ca urmare a reapariţiei cazurilor de infectare cu Covid-19, a anunţat primăria din Beijing.
De asemenea, un înalt responsabil municipal a adăugat că zonele rezidenţiale vor reintroduce măsurarea temperaturii corporale la intrare, măsură ce fusese suspendată, şi interzicerea accesului persoanelor străine.

Interesant:   Biden, un cadavru politic
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.