.

China și-a trimis un emisar la Kiev

Distribuie prietenilor tai!

Un emisar al Chinei se află miercuri la Kiev pentru a discuta despre o ”reglementare politică” a conflictului dintre Ucraina şi Rusia, o vizită aşteptată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care doreşte ca Beijingul să facă uz de influenţa sa asupra Rusiei, informează AFP.

“O întrevedere este posibilă miercuri după-amiaza” între preşedintele ucrainean şi Li Hui, a declarat pentru AFP un înalt responsabil ucrainean, sub protecţia anonimatului.

Această discuţie va fi o premieră între Zelenski – care încurajează Beijingul să facă presiuni asupra lui Vladimir Putin – şi un înalt responsabil chinez, după declanşarea invaziei ruse, pe 24 februarie 2022.

Potrivit Beijingului, Li Hui, reprezentant special pentru probleme eurasiatice şi fost ambasador chinez la Moscova, este însărcinat să discute despre o “reglementare politică” a conflictului din Ucraina, în cadrul unui turneu european ce îl va duce de asemenea în Polonia, Franţa, Germania şi Rusia.

China, partener apropiat al Moscovei, nu a condamnat niciodată public invazia rusă.

Interesant:   Presedintele Iranului, Ebrahim Raissi, mort intr-un accident de elicopter

Beijingul a propus în februarie un plan în 12 puncte pentru a pune capăt războiului, plan primit cu scepticism de Occident, iar preşedintele chinez Xi Jinping s-a deplasat la Moscova în martie, acordând astfel o susţinere simbolică lui Vladimir Putin în faţa occidentalilor.

“La sfârşitul lunii, (Li Hui) va veni la noi”, a declarat marţi seara ministrul-adjunct de externe al Rusiei Andrei Rudenko, citat de agenţia de presă TASS, fără a da în acest stadiu o dată precisă.

“Ideea este de a aduce la cunoştinţa acestor ţări propunerile chineze pentru o politică de reglementare în Ucraina şi a auzi punctele de vedere şi comentariile interlocutorilor vizaţi”, a susţinut el.

Această vizită la Kiev a lui Li Hui intervine la scurt timp după turneul european al lui Volodimir Zelenski, în timpul căruia el a primit promisiunea pentru noi livrări de arme necesare pentru lansarea unei contraofensive de amploare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.