.

China pornește războiul cu SUA

Distribuie prietenilor tai!

China a ameninţat Statele Unite cu represalii după ce preşedintele Donald Trump a anunţat că pune capăt regimului economic preferenţial acordat Hong Kongului şi a semnat o lege ce prevede sancţiuni împotriva represiunii în teritoriul chinez autonom, informează miercuri dpa şi AFP.
China “se opune şi condamnă ferm” semnarea de către SUA, marţi, a Legii privind Autonomia Hong Kongului, potrivit unui comunicat postat miercuri pe website-ul Ministerului de Externe chinez.
China va impune sancţiuni asupra personalului şi entităţilor americane, “pentru a-şi salvgarda interesele legitime”, se adaugă în comunicat.
Preşedintele american Donald Trump a semnat marţi o lege ce va impune sancţiuni persoanelor şi entităţilor chineze implicate în acţiunile Beijingului de “eliminare a autonomiei Hong Kongului”.
Trump a mai anunţat că a semnat un ordin executiv pentru a pune capăt “privilegiilor speciale” ale Hong Kongului, într-o continuare a campaniei preşedintelui împotriva Beijingului, pe care îl acuză că nu a reuşit să gestioneze adecvat focarul de coronavirus.
Preşedintele american şi-a anunţat în mai intenţia de a revoca statutul special al Hong Kongului, invocând răspunsul Chinei la pandemie.
Legislaţia a obţinut sprijin bipartizan atât în Senat, cât şi în Camera Reprezentanţilor mai devreme în acest an.
Congresul a adoptat actul ca răspuns la impunerea de către Beijing a unei legi de securitate naţională în Hong Kong, în timp ce criticii se tem că ea intenţionează să elimine disidenţa în hub-ul financiar asiatic, marcat de ample proteste anul trecut.
Într-un discurs în stil de campanie la Casa Albă, Trump i-a criticat pe ex-preşedintele Barack Obama şi pe fostul vicepreşedinte Joe Biden – prezumtiv candidat democrat la preşedinţie – considerând că au eşuat să gestioneze în mod corespunzător China sub conducerea lor.
O schimbare de statut va fi o lovitură puternică pentru relaţia comercială a Hong Kongului cu SUA şi poziţia teritoriului ca un centru financiar asiatic cheie, care serveşte de asemenea ca port pentru tranzacţiile financiare şi comerciale ale Beijingului cu alte ţări.

Interesant:   Ecouri in presa straina despre cea mai mare baza NATO, gazduita de Romania
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.