China nu știe cum să mai ascundă adevărul dar inspectorii Organizației Mondiale a Sănătății vin totuși la Wuhan

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O echipă din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este în cele din urmă aşteptată în China pentru a ancheta originea pandemiei, la mai bine de un an de la apariţia noului coronavirus.

Vizita celor zece experţi ai OMS reprezintă un subiect extrem de sensibil pentru regimul chinez, dornic să evite orice responsabilitate pentru epidemia care a provocat peste 1,8 milioane de decese pe întreg globul. Într-o asemenea măsură încât această vizită capătă aspectul unei misiuni secrete. Datele sale nici măcar nu au fost specificate, OMS făcând referire pur şi simplu la ”prima săptămână a lunii ianuarie”, notează AFP.

Deşi a reuşit să eradicheze practic boala de pe teritoriul său, Beijingul nu a reuşit să-l împiedice pe preşedintele SUA, Donald Trump, să acuze în mod regulat că a răspândit ”virusul chinez” pe planetă – şi chiar că l-ar fi lăsat să scape dintr-un laborator de virologie din Wuhan, oraşul din centrul ţării în care a apărut virusul, la sfârşitul anului 2019.

Interesant:   Ciuma galbenă s-a întors la locul faptei: Beijingul intră în carantină din cauza Covid-19

Beijingul așteaptă verdictul

Semn de încordare, ţara comunistă l-a condamnat săptămâna trecută la patru ani de închisoare pe jurnalistul Zhang Zhan, care a relatat despre carantina din Wuhan. Iar autorităţile nu pierd nicio ocazie să pună la îndoială originea chineză a virusului, după ce iniţial au aruncat vina pe o piaţă din Wuhan unde erau vândute animale vii.

“Din ce în ce mai multe cercetări sugerează că epidemia ar fi putut apărea în multe locuri din lume”, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute ministrul de Externe, Wang Yi.

Din cauza epidemiei, experţii internaţionali vor trebui să urmeze o carantină de două săptămâni după sosirea lor în Beijing. Ei vor avea la dispoziţie trei până la patru săptămâni pentru anchetă. Astfel, ei s-ar putea deplasa la Wuhan în jurul datei de 20 ianuarie, la an după instituirea carantinei în această metropolă cu 11 milioane de locuitori, la 23 ianuarie 2020. Data de 20 ianuarie este, de asemenea, cea la care Donald Trump trebuie să părăsească reşedinţa de la Casa Albă, iar unii observatori presupun că Beijingul ar fi dorit să aştepte plecarea sa înainte de debutul efectiv al anchetei, pentru a nu oferi impresia că cedează exigenţelor preşedintelui republican. Acesta din urmă a solicitat în repetate rânduri o anchetă internaţională asupra originii virusului, o cerere preluată de Australia – supusă în ultimele luni sancţiunilor comerciale chineze.

Interesant:   Acord comercial istoric între Marea Britanie și UE

Întârzierea cu care China a acceptat o anchetă independentă înseamnă că primele urme ale infecţiei vor fi dificil de identificat de către cercetători.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.