.

China, iritată de vizitele americane în Taiwan

Distribuie prietenilor tai!

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării a criticat vineri vizita întreprinsă în Taiwan de câţiva membri ai Congresului SUA, calificând-o drept o provocare deliberată care încalcă grav principiul unei singure Chine şi prevederile celor trei comunicate comune China-SUA, transmite Xinhua.

Este extrem de ipocrit şi nedemn de încredere din partea SUA să se angajeze să nu susţină “independenţa Taiwanului”, pe de o parte, şi să trimită un semnal foarte greşit forţelor secesioniste, pe de altă parte, a declarat Wu Qian, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Beijing.

China se opune ferm acestui fapt şi a comunicat acest lucru părţii americane, a menţionat Wu.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că forţele armate chineze au efectuat o misiune combinată de patrulare şi au desfăşurat exerciţii de antrenament în apele şi spaţiul aerian din jurul insulei Taiwan şi a asigurat că armata chineză este complet pregătită de luptă şi va lua toate măsurile necesare pentru a înfrânge cu hotărâre interferenţa forţelor externe şi a dejuca tentativele secesioniste vizând “independenţa Taiwanului”.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

China a anunţat că desfăşoară vineri exerciţii militare în jurul Taiwanului, în contextul unei vizite în insulă a unor membri ai Congresului SUA, relatează Reuters.

Armata chineză susţine că exerciţiile sunt o reacţie la “semnalele greşite” transmise de SUA.

Beijingul a trimis vineri fregate, bombardiere şi avioane de luptă în Marea Chinei de Est şi în zona din jurul Taiwanului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Comandamentului pentru teatrul de operaţiuni estic al Armatei de Eliberare a Poporului, conform televiziunii publice chineze.

“Operaţiunea este un răspuns la semnalele greşite recente transmise de SUA în privinţa chestiunii Taiwanului”, a spus purtătorul de cuvânt, fără a menţiona vizita aleşilor americani.

“Acţiunile şi trucurile greşite ale SUA sunt complet ineficiente şi foarte periculoase. Cei care se joacă cu focul se vor arde”, a afirmat el.

Joi, Ambasada Chinei din SUA şi-a exprimat opoziţia fermă faţă de vizita în Taiwan a şase membri ai ambelor camere ale Congresului american, potrivit agenţiei chineze de presă Xinhua.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.