.

China în alertă! Coronavirusul a revenit în Wuhan

Distribuie prietenilor tai!

China a dezvăluit duminică nivelul de risc epidemiologic într-un cartier din Wuhan, după descoperirea unui caz de COVID-19, primul de peste o lună în acest oraş în care a apărut pandemia.
Marea metropolă de circa 11 milioane de locuitori, plasată la sfârşitul lui ianuarie timp de peste două luni în carantină, a fost puternic afectată de virus, care a dus la contaminarea în întreaga ţară a 83.000 de persoane şi s-a soldat cu 4.633 de decese, potrivit cifrelor oficiale.
Wuhan nu a înregistrat noi contaminări de la 3 aprilie, dar un nou caz a fost depistat în oraş, a anunţat duminică Comisia naţională de sănătate.
Este vorba despre un bărbat de 89 de ani care locuia în districtul Dongxihu, situat în nord-vestul Wuhan, au anunţat autorităţile locale.
Nivelul de risc epidemiologic în acest cartier este “scăzut” până la “mediu”, au precizat acestea.
Wuhan este considerată o zonă cu risc “scăzut” de la ridicarea carantinei pe 8 aprilie şi activitatea se reia aici progresiv.
Liceenii din ani terminali au putut să revină miercuri la ore – cu măşti pe chip şi respectând norme sanitare stricte – după patru luni de vacanţă forţată din cauza coronavirusului.
Pe lângă cazul din Wuhan, China a raportat duminică 13 noi cazuri de COVID-19 pe teritoriul său. Este pentru prima dată de la 1 mai când ţara anunţă o creştere de două cifre a numărului de contaminări într-o zi.
Imensa majoritatea a cazurilor noi au fost înregistrate în nord-estul ţării, unde oraşul Shulan a fost plasat în carantină.
Sâmbătă, China a recunoscut că pandemia a dovedit “lacune” în sistemul său de sănătate şi de prevenire a maladiilor infecţioase. Aceste afirmaţii intervin pe fondul criticilor preşedintelui american Donald Trump.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.