.

China face presiuni asupra Germaniei în problema Covid-19

Distribuie prietenilor tai!

Diplomaţi chinezi au abordat responsabili ai guvernului german cu scopul de a-i incita să exprime opinii pozitive asupra gestionării de către Beijing a epidemiei de COVID-19, a declarat Ministerul de Interne german , într-o scrisoare pe care Reuters a putut-o consulta duminică.
“Guvernul german este la curent cu contactele individuale avute de diplomaţi chinezi în scopul de a-i face să exprime public opinii pozitive despre gestionarea crizei generate de noul coronavirus de către Republica Populară Chineză”, se poate citi în acest mesaj datat 22 aprilie.
“Guvernul federal nu a cedat acestor solicitări”, adaugă scrisoarea trimisă deputatei ecologiste Margarete Bause ca răspuns la o interpelare pe acest subiect.
Acest mesaj a fost dezvăluit în premieră de publicaţia germană Welt am Sonntag, care precizează că Ambasada Chinei la Berlin a calificat informaţiile sale drept “mincinoase şi iresponsabile”.
De asemenea, China ar fi încercat să blocheze difuzarea unui raport al Uniunii Europene în care Beijingul era criticat pentru că ar fi alimentat dezinformarea cu privire la epidemia de coronavirus, potrivit a patru surse şi mesaje diplomatice europene.
Gestionarea crizei generate de coronavirus reprezintă o nouă sursă de tensiune între SUA şi China, reprezentanţii celor două tabere acuzându-se reciproc că ascund informaţii despre epidemie. Blocul politic al cancelarului german Angela Merkel a atins noi cote de popularitate într-un sondaj de opinie publicat vineri, care indică faptul că germanii au încredere în modul în care conservatorii gestionează pandemia de COVID-19.
Sondajul realizat de postul public ZDF a stabilit că 39% dintre germani ar vota cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU) sau aliatul lor regional Uniunea Creştin-Socială (CSU, din Bavaria), dacă duminică ar avea loc alegeri legislative, cu 4 puncte procentuale mai mult ca la începutul lui aprilie.
Este a treia creştere consecutivă în sondajele ZDF a alianţei de centru-dreapta şi cel mai bun rezultat din actualul sezon legislativ.

Interesant:   Cutremur puternic in Taiwan
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.