.

China acuzata ca a colectat monstre ADN pentru profilare si control

Distribuie prietenilor tai!

Conform The New York Times, China este acuzata ca a colectat monstre ADN pentru profilare si control, dupa cum sugereaza o campanie ce vizeaza comunitatea uigura. Se pare ca autoritatile chineze au apelat la echipamentele unei companii din SUA pentru a pune la punct un sistem de supraveghere. Acesta este axat pe profil ADN, pentru a viza membri din comunitatea uigura.

Autoritatile din China neaga aceste informatii precizand ca este vorba doar despre un simplu control medical. Unul dintre posibilele victime este Tahir Amin care a precizat faptul ca i s-au prelevat monstre de sange, i s-a scanat fata si i s-a inregistrat vocea.

“Au spus: Nu ai dreptul să pui intrebari despre acest lucru. Daca vrei sa adresezi intrebari, vei ajunge la politie”, a precizat Tahir Imin .

Tahir Amin este doar unul dintre milioanele de persoane vizate in campania chineza de opreisiune si supraveghere. Se pare ca chinezii preleveaza monstre si primesc chiar si ajutor din SUA, dupa cum precizeaza cotidianul The New York Times.

Interesant:   Presedintele Iranului, Ebrahim Raissi, mort intr-un accident de elicopter

“China vrea sa ii faca pe membrii comunitătii uigure, un grup majoritar musulman, sa fie mai supusi Partidului Comunist. Aproape un milion de oameni au fost arestati in China, in ceea ce autoritatile numesc «tabere de reeducare», situatie condamnata de organizatiile pentru drepturile omului si de Administratia Donald Trump, care a amenintat cu sanctiuni. Colectarea mostrelor genetice constituie un element central in aceasta campanie a Chinei, afirma organizatii pentru drepturile omului si activisti uiguri. Ei spun că o baza de date ADN ar putea fi utilizata pentru depistarea tuturor uigurilor care nu se conformeaza acestei campanii”, precizeaza editorialistul Sui-Lee Wee de la The New York Times.

Oficialii chinezi sustin ideea ca aceasta baza de date cu ADM ajuta la combaterea infractiunilor cu care si politia din SUA se confrunta. Specialisti din cadrul politiei chineze implicati in acest program au apelat la o firma de profil, Thermo Fisher, din Massachusetts. Acestia au analizat material genetic din mai multe zone ale lumii pentru a compara ADN-ul etnicilor uiguri.

Interesant:   Premierul slovac, impuscat ieri de un scriitor, e in coma indusa

Compania Thermo Fisher a declarat ca nu va mai vinde echipamente in China, mai ales in Xinjiang, acolo unde se vehiculeaza ca are loc acest program. Dupa cum ne precizeaza agentia de presa China Noua, in cadrul programului au participat aproximativ 36 milioane de oameni.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.